Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

73 yaşındaki kadın 45 kiloluk yelken balığının saldırısına uğradı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde 73 yaşında bir kadın, 45 kiloluk bir yelken balığı tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan kadının durumunun iyi olduğu açıklandı.

Florida sahilinde meydana gelen olay, bir balıkçının 45 kilogram ağırlığındaki balığı oltayla tekneye çekmeye çalıştığı sırada gerçekleşti. Görgü tanıkları, yelken balığının önce kadının bulunduğu tekneye çıktığını, daha sonra suya atladığı sırada sivri ağzını kadını kasığına sapladığını anlattı.

Katherine Perkins isimli 73 yaşındaki kadın, polis memuruna olayın çok hızlı geliştiğini ve bu yüzden tepki veremediğini söyledi.

Perkins, teknede bulunan iki kişinin yarasına acil müdahale uygulamasının ardından helikopterle hastaneye taşındı. Hastaneden yapılan açıklamaya göre yaşlı kadının durumu iyi.

Yelken balıklarının kılıçbalıkları gibi uzun gagaları bulunuyor. Okyanusları Koruma Derneği, bu canlıların pek çok uzmana göre okyanuslardaki en hızlı balık olarak kabul edildiğini belirtiyor.

Kaynak: CNN

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.