Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikalı şarkıcı Pat Benatar, silahlı saldırılar nedeniyle “Hit Me with Your Best Shot” şarkısını artık söylemeyecek

Amerikalı şarkıcı Pat Benatar, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) meydana gelen silahlı saldırılar nedeniyle 1980 yılında çıkardığı “Hit Me With Your Best Shot (Beni En İyi Kurşununla Vur)” şarkısını artık söylememe kararı aldı.

Dört Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı Pat Benatar, 1980’de çıkan klasiği “Hit Me With Your Best Shot”ı artık söylemeyecek. 1980’de piyasaya sürülen şarkı, Eddie Schwartz tarafından yazılmıştı ve Benatar’ın ilk Billboard 100 Top 10 single’ı olmuştu. Benatar’ın bu kararının nedeniyse Amerika’da uzun yıllardır devam eden ancak bu sene pik noktasına ulaşan silahlı toplu katliamlar.

USA Today’e konuşan Benatar, “Bu şarkıyı artık söylemeyeceğim. Şarkının anlamı güç ve dayanıklılık ile ilgiliyken, ‘çizgiyi çekebilmeli’ ve şarkı sözlerinden haberdar olmalısınız” dedi.

“Bu sözleri yüzümde bir gülümsemeyle yüksek sesle söyleyemem, bunu yapamam” diyen Benatar, kararın silahlı şiddete karşı protestoya küçük katkısı olmasını umduğunu da sözlerine ekledi. 

Ülke genelinde silahlı şiddet olaylarını izleyen kâr amacı gütmeyen kuruluş Gun Violence Archive’a göre, 2022 yılı Amerika’da toplu katliamlar açısından şimdiye kadarki en kötü yıllardan biri.

Şarkının sözlerinin Türkçe çevirisi ise şöyle:

Evet, sen gerçekten inatçısın,

Minik kalpleri kırmakla ilgili uzun geçmişinle,

Benim kalbim gibi.

Sorun değil,

Bakalım nasıl yapıyorsun bunu.

Yumruğunu havaya kaldır,

Hadi başlayalım.

En iyi vuruşunla vur bana.

Neden bana vurmuyorsun,

En iyi vuruşunla?

En iyi vuruşunla vur bana.

Hadisene!

“Yaklaş” diyerek yaklaşıyorsun,

Adil dövüşmüyorsun.

Ama sorun değil, bakalım umrumda mı bu.

Yere ser beni, hepsi nafile.

Hemen ayağa kalkacağım yeniden.

Kaynak: CNN

Derleyen: Ali Ege Karadağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.