Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig ve Avrupa’da öne çıkan transfer gelişmeleri: Florian Grillitsch, Pablo Mari, Alassane Plea, Jules Kounde ve daha niceleri

Süper Lig ve Avrupa’da 2022-2023 sezonu yaz transfer dönemi tüm hızıyla devam ediyor. Medyascope Spor Servisi olarak, halihazırda gündemi meşgul eden transfer gelişmelerini sizin için derledik. 

Florian Grillitsch (Galatasaray)

Yaz transfer döneminde kadrosunu Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira, Leo Dubois ve Haris Seferovic gibi isimler ile güçlendiren Galatasaray, “6 numara” transferi için de kollarını sıvadı. Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau’nun performanslarından memnun olmayan Galatasaray yönetimi, bu bölge için önemli adaylar ile görüşme aşamasında. Paris Saint-Germain’in (PSG) yıldızı Idrissa Gueye ile orta yolu bulamayan sarı-kırmızılılar, son olarak Florian Grillitsch’e yöneldi. Ancak Galatasaray, Avusturyalı oyuncunun transferinde henüz istediği neticeyi alabilmiş değil. 

Öte yandan Hoffenheim ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde bulunan Florian Grillitsch, son olarak Premier Lig ekiplerinden Brighton ile masaya oturdu fakat Ada ekibiyle de anlaşma sağlayamadı. İngiliz basınında çıkan haberlere göre; Grillitsch, anlaşmanın sağlanamaması üzerine diğer seçeneklerini değerlendirme kararı aldı. 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise Kasımpaşa ile oynanan hazırlık maçının ardından Florian Grillitsch’in transfer süreci hakkında konuştu. Genç teknik direktör, “Grillitsch ile görüşmemiz olmuştu ama bizim de soru işaretlerimiz var. Şu anda bir takımla çalışmıyor, doğrudan takım idmanına başlayabilecek oyuncular üstünde duracağız” diyerek Avusturyalı yıldızın yanı sıra başka isimlerle de görüşüldüğünün sinyalini verdi. 

https://twitter.com/demarkesports/status/1551307328309313546?s=20&t=WaaOM6qBfilmpLDEa7ur3w

Pablo Mari (Fenerbahçe)

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanıyor. Bu hedef doğrultusunda; Joao Pedro, Lincoln, Willian Arao, Emre Mor, Tiago Çukur, Bruma ve Joshua King’i kadrosuna katan sarı-lacivertliler, stoper rotasyonunda ise büyük sıkıntı yaşıyor. Fenerbahçe, Kim Min-Jae’nin takımdan ayrılmasının ardından Güney Koreli yıldız futbolcunun yerini doldurması beklenen Serdar Aziz’in sakatlığı ile sarsıldı. Fenerbahçe yönetimi, son gelişmelerin ışığında stoper rotasyonunu genişletmek için harekete geçti.

Sport Italia’da yer alan habere göre sarı-lacivertliler, Arsenal’in defans oyuncusu İspanyol Pablo Mari için girişimlere başladı. VOLE muhabiri Yağız Sabuncuoğlu‘nun haberine göre ise Fenerbahçe, Mari’nin yanı sıra Fluminense’den Nino ve Bragantino’dan Leo Ortiz’le de yakından ilgileniyor. Öte yandan Fenerbahçe, Flamengo’dan Gustavo Henrique transferi için 2,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. Gustavo, Jesus’un planlarında yedek stoper olarak düşünülüyor. 

Alassane Plea (Fenerbahçe)

Savunma rotasyonunda sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe, hücum bölgesinde ise Joao Pedro transferi ile elini güçlendirdi. Ancak Fenerbahçe yönetimi, bu bölgeye bir takviye daha yapmayı amaçlıyor. Bunun üzerine harekete geçen ve çalışmalarını hızlandıran sarı-lacivertliler, Almanya Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach’da forma giyen Alassane Plea için görüşmelerini hızlandırdı. 

Ancak Fotomaç‘ın haberine göre Fransa’dan Marsilya ve Nice’in devreye girdiği 29 yaşındaki forveti, Everton ve Nottingham Forrest de transfer listesine aldı. Henüz hiçbir takımın anlaşmaya yakın olmadığı belirtildi. Borussia Mönchengladbach, sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen Fransız golcü için 7-8 milyon euro bonservis bedeli istiyor.

Avrupa’dan transfer gelişmeleri

Jules Kounde (Barcelona)

Barcelona, yaz transfer döneminin şüphesiz en hareketli takımı oldu. Raphinha, Franck Kessie, Andreas Christensen ve Robert Lewandowski gibi yıldız isimleri kadrosuna katan İspanyol kulübü, savunma hattını ise Jules Kounde ile güçlendirmeyi planlıyor. Bu transfer için Chelsea ile amansız bir rekabete giren Barcelona, İspanya basınından gelen haberlere göre önde olan taraf. 

Football Espana’da yer alan habere göre; Chelsea, Jules Kounde transferi için Sevilla’ya 65 milyon euro civarında bir teklif yaptı. Ancak 23 yaşındaki stoper, Barcelona’ya transfer olmak için Premier lig ekibi Chelsea’den gelen teklifi reddetti. Sevilla’ya 2019 yazında Fransız ekibi Bordeaux’tan 25 milyon euro karşılığında transfer edilen Kounde, geçen sezon Sevilla formasıyla 43 karşılaşmaya çıkmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=kRZHGwNG2Wg

Gini Wijnaldum (Roma)

Paulo Dybala transferi ile 2022-2023 sezonunda şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelen Roma, Jose Mourinho’nun isteği doğrultusunda Gini Wijnaldum’u da kadrosuna katma planları yapıyor. 

Liverpool’da gösterdiği üstün performansın ardından PSG’ye transfer olan Gini Wijnaldum, Fransız ekibinde hayal kırıklığı yarattı. Roma, PSG ile arasındaki bağları koparmak üzere olan Hollandalı yıldızı fırsat transferi olarak görüyor. İtalya basınında çıkan haberlere göre Roma, Wijnaldum’u 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katacak. Öte yandan Frank Lampard’ın çalıştırdığı Everton da Wijnaldum ile yakından ilgileniyor. 

Marc Cucurella (Manchester City)

Manchester City, Arsenal’in Oleksandr Zinchenko ile anlaşma sağlamasının ardından rotasını Brighton forması giyen Marc Cucurella’ya çevirdi. 

The Athletic‘te yer alan habere göre; Manchester City, Brighton’da harika bir sezon geçiren Marc Cucurella’yı kadrosuna katmak için çalışmalarını hızlandırdı. Ancak City’nin yıldız solbek için Brighton’a sunduğu 30 milyon sterlinlik teklif reddedildi. City’nin ilk teklifini yükseltmeye sıcak baktığı belirtilirken, Brighton’ın ise en az 50 milyon sterlin beklediği ileri sürüldü. Cucurella’nın Brighton ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.