Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’dan YouTube’a: “İslami değerler ile çelişen reklamları kaldırın”

Suudi Arabistan, “İslami ve toplumsal değerler ile çeliştiğini” iddia ettiği reklamların YouTube’dan kaldırılmasını talep etti. Suudi yetkililer, YouTube’un bu reklamları kaldırmaması halinde yasal tedbirlerin uygulanacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Görsel-İşitsel Medya Genel Otoritesi ve İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu, sosyal medya platformu YouTube’da, ülkedeki medya içerik kurallarına aykırı, İslami ve toplumsal değerler ile çelişen reklamlar gösterildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Görsel-İşitsel Medya Genel Otoritesi ve İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, YouTube’dan bu reklamların kaldırılmasının talep edildiği, kaldırılmaması halinde ise gerekli yasal tedbirlerin uygulanacağı bilgisi paylaşıldı.

Reklamlar sosyal medyada da eleştirildi

Birçok Suudi Arabistan vatandaşı, sosyal medya hesaplarındaki mesajlarında bu konuyu gündeme getirdi ve çevrimiçi içerikler üzerinde daha sıkı kontroller yapılmasını istedi. Konuyu dile getiren bir kişi, tepkisini şöyle dile getirdi:

“YouTube, çocuklarımızın değerlerini ve ahlakını yok edecek pornografik reklamlar yayınlıyordu. Allah’a karşı sorumluluğumuzun bir parçası olarak, bu ahlaki çöküşü durdurmak için YouTube’a başvurmanızı istiyoruz. Ya da YouTube’u Suudi Arabistan’da engelleyerek, ulusal görevinizi yerine getirmenizi umuyoruz.”

Kaynak: National News

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.