Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (35): Gençler ‘Bay Kemal’ olayı ve liderlerin siyasi iletişim stratejileri hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Aybike Boyacıoğlu ve Bekir Kandemir, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Bay Kemal’ ifadesini sahiplenmesini, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçmenlerle iletişimini, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hâlâ oy veren insanların motivasyonlarını konuştu.

“Muhalefet iktidarın bütün siyasal iletişim kanallarını tıkadı”

Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’deki ‘Milletin Sesi’ mitinginde “Bay Kemal” ifadesini sahiplenmesi hakkında konuşan Alp Emeç, CHP liderinin Erdoğan’ı iyi analiz edebildiğini belirtti. “Bay Kemal” çıkışıyla Kılıçdroğlu’nun kendisini Erdoğan’ın karşısında bir rakip olarak konumlandırdığını dile getiren Bekir Kandemir, CHP liderinin artık seçimi Kılıçdaroğlu-Erdoğan yarışına dökmek istediğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu’nun çıkışını çok başarılı bulan Çağın Eroğlu ise “Bay Kemal meselesini son derece değerli buluyorum. Erdoğan bir daha ‘Bay Kemal’ diyebilecek mi merak ediyorum çünkü muhalefet iktidarın bütün siyasal iletişim kanallarını tıkadı” dedi.

“Meral Akşener’in videosu siyasal iletişim kesiti değil insani iletişim kesitidir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasal iletişim yeteneği hakkında konuşan Bekir Kandemir, “Meral Akşener’i çok seven bir insan değilim ama ne zaman videolarını izlesem bir samimiyet ve içtenlik görüyorum. Bu samimiyet ve içtenlik ise insanların kendilerini rahat hissetmesini sağlıyor” diye konuştu. Videoyu izlediğinde tüylerinin diken diken olduğunun altını çizen Çağın Eroğlu, “Akşener’in videosu siyasal iletişim kesiti değil insani iletişim kesitidir. Böyle bir videoyu kurgulayamazsınız. Bu video tam olarak siyasetin insan doğasıyla iç içe geçtiği bir anı gösteriyor” dedi. Alp Emeç de video hakkında şunları söyledi: “Bu videodan sadece İYİ Parti seçmenleri değil bir sürü partiden insan övgüyle bahsetti. Demek ki ortada gerçekten bir siyasal iletişim başarısı var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.