Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Goodfellas’ın Paulie Cicero’su Paul Sorvino hayatını kaybetti

Martin Scorsese’nin yönettiği 1990’lı yılların ünlü mafya filmi “Sıkı Dostlar”da (Goodfellas) Paulie Cicero karakterini canlandıran ünlü Amerikalı aktör Paul Sorvino 83 yaşında hayatını kaybetti. Hayatı boyunca 50’den fazla filmde rol alan Sorvino, yaşlılığında ağır sağlık sorunları yaşamıştı.

1990’lı yılların ünlü mafya filmlerinden biri olan Martin Scorsese’nin yönettiği “Sıkı Dostlar”da (Goodfellas) Paulie Cicero rolünü canlandıran ünlü Amerikalı aktör Paul Sorvino 83 yaşında Indiana’daki evinde hayatını kaybetti.

Eşi Dee Dee Sorvino, aktörün ardından yaptığı açıklamada, “Asla başka bir Paul Sorvino olmayacak” dedi ve ekledi:

“O, hayatımın aşkıydı. Ekranı ve sahneyi süsleyen en büyük sanatçılardan biriydi.”

Paul Sorvino kimdir?

1939’da Brooklyn’de doğan Sorvino, annesinin piyano öğretmeni olması nedeniyle şov dünyasındaki kariyerine 1964’te Bajour müzikali ile başladı. Müzikalden dört yıl sonra ise Carl Reiner’ın yönettiği 1970 tarihli kara komedi “Nerede Poppa?”filmiyle oyunculuk kariyerine başladı.

1971’de Al Pacino ile Esrar Bitti (The Panic in Needle Park) filminde ve 1974’te James Caan’la birlikte Kumarbaz (The Gambler) filminde rol alarak, Hollywood’un demirbaşlarından biri haline geldi. Sorvino, 50’den fazla filmde ve birçok televizyon şovunda rol aldı.

Sorvino’nun en bilinen rolü ise 1990’da Martin Scorcese’nin yönettiği “Goodfellas” filminde canlandırdığı yeraltı dünyası patronu Paulie Cicero’ydu. Cicero karakterinde, Brooklyn merkezli gerçek bir mafya lideri Paul Vario’dan ilham alınmıştı.

“Goodfellas”ın bir diğer yıldızı Ray Liotta, geçen mayıs ayında 67 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.