Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (46): Kılıçdaroğlu ÖTV savaşını başlattı | Otomobil satışları düşer mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece (25 Temmuz) yayınladığı videoyla “araba almayın” çağrısı yaptı ve iktidara geldiklerinde 1.6 motorlu araçlarda ÖTV’yi kaldıracaklarını söyledi.

Resmi Gazete’de bugün (26 Temmuz) yayımlanan tebliğ ile motorlu araçlarda ÖTV’yi sıfırlama ve artırma yetkisi cumhurbaşkanına verildi. Daha önce Bakanlar Kurulu’na ait olan bu yetki ile ÖTV bir katına kadar artırılabilirdi ancak yeni düzenleme ile cumhurbaşkanının ÖTV’yi üç katına kadar artırma yetkisi olacak.

Medyascope yorumcusu Haluk Levent, Kılıçdaroğlu’nun çıkışını, bunun otomotiv sektörüne ve ekonomiye etkisini değerlendirdi.

İzleyin: Hızlı ve Kısa Yorum (45): “Bay Kemal” gündemi belirlemeye devam ediyor

İzleyin: Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Araba almayın” çağrısı

Okuyun: Kemal Kılıçdaroğlu araba piyasasına el attı: “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, ikinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım size”

Okuyun: ÖTV artırma yetkisi cumhurbaşkanına verildi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.