Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (26 Temmuz 2022) – ÖTV savaşları: Kılıçdaroğlu’ndan “Araba almayın” çağrısı, Erdoğan’a ÖTV düzenleme yetkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Twitter hesabından yayınladığı videoda vatandaşlara seslenerek, “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, size ikinci el araba parasına sıfır araba aldıracağım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün akşam katıldığı TRT canlı yayınında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ilişkin konuşurken “Ekonomik olarak battık diyenler var ya; Oradan arabalar, TIR’lar geçemeye devam ediyor. Herkesin altında arabası var” dedi. ÖTV’lerle ilgili bugün Resmi Gazete’de yeni düzenleme yayımlandı; ÖTV’yi sıfıra indirme ve üç kat artırma yetkisi cumhurbaşkanına verildi.

Siyasetbilimci Prof. Dr. Emre Erdoğan, siyasette son gelişmeleri, ekonomik sıkıntıların siyasetçiler tarafından ele alınış biçimini ve seçime doğru siyaset atmosferini Gündem’de yorumladı.

Girdiğiniz internet siteleri, WhatsApp’ta kimlerle yazıştığınız ya da telefonlaştığınız, konum verileriniz ve daha fazlası, her saat başı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderiliyor. Medyascope’un BTK-gate araştırmasının ilk kısmında yayınladığı belgelere BTK’dan herhangi bir yalanlama gelmedi. Kamuoyunun en çok merak ettiği ise bu verilerin hangi amaç için biriktirilip saklandığı. Medyascope konunun uzmanlarına BTK’da tutulan verilerin profilleme, fişleme ve siyasal manipülasyon için nasıl kullanılabileceğini sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.