Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ÖTV artırma yetkisi cumhurbaşkanına verildi

Resmi Gazete’de bugün (26 Temmuz) yayımlanan tebliğ ile, motorlu araçlarda ÖTV’yi sıfırlama ve artırma yetkisi cumhurbaşkanına verildi. Daha önce Bakanlar Kurulu’na ait olan bu yetki ile ÖTV bir katına kadar artırılabilirdi ancak yeni düzenleme ile cumhurbaşkanının ÖTV’yi üç katına kadar artırma yetkisi olacak.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya konulmasıyla ortadan kalkan Bakanlar Kurulu’nda olan Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) düzenleme yetkisi, Resmi Gazete’deki tebliğ ile cumhurbaşkanına verildi. “Motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme” yetkisi tebliğde, “ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını üç katına kadar artırma veya sıfıra indirme” olarak düzenlendi.

Tebliğde belirlenen sınırlar içinde kalmak şartıyla, “87.03 GTİP numarasında yer alan mallar için farklı matrah grupları oluşturmaya, malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirlemeye” cumhurbaşkanının yetkili olduğu belirtildi. İtfaiye öncü araçları ise ÖTV kapsamından çıkarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.