Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sports Illustrated yazarlarının, NBA’deki süperstarların yeni adresleri ile ilgili tahminleri: Kevin Durant, Donovan Mitchell, Kyrie Irving ve Russell Westbrook sezonu nerede açacak?

NBA’de mevcut takımlarından ayrılması gündemde olan yıldız oyuncular; Kevin Durant, Donovan Mitchell, Kyrie Irving ve Russell Westbrook’un gelecek sezon hangi takımda yer alacağı konusunda belirsizlikler devam ediyor. The Crossover ekibi oyuncuların gelecek sezon hangi takımda olacağına dair tahminlerini yaptı. Medyascope Spor Servisi olarak sizin için çevirdik.

Kevin  Durant hangi takımın formasını giyecek?

Chris Herring: Toronto. Raptors’ın elinde Brooklyn Nets’in isteyebileceği genç ve düşük kontratlı oyuncuları var. (Jaylen Brown, Nets için harika ancak iki yıl sonraki anlaşmasında yıllık 40 milyon dolardan fazla kontrata girmek istiyor mu?) Bu sadece Toronto Raptors’ın Scottie Barnes’tan vazgeçme fikrini kabul edebilmesine bağlı.

Robin Lundberg: Boston. Kevin Durant ve Kyrie Irving’in Nets’te kalmasını kontratlarında kalan yıllar ve cazip tekliflerin gelmemesinden kaynaklı olarak en yakın ihtimal olarak değerlendirmiştim. Ancak Celtics’in önerdiği Jaylen Brown içeren takas teklifi en gerçekçi teklif, o yüzden eğer Brooklyn’den ayrılırsa Boston diyorum.

Rohan Nadkarni: Memphis. Durant Grizzlies’te olacak çünkü bu onun için en eğlenceli seçenek. KD, gelecek vaadeden oyunculardan kurulu bir kadroyu güçlendirebilir. Memphis’in draft haklarına ek olarak, Brooklyn’e gönderebileceği parçaları Dillon Brooks ve Desmond Bane var. Bu olası mı? Muhtemelen hayır ancak Durant için mantıklı takımlar bulmak zor ve belki de en bariz seçim olan Phoenix Suns Deandre Ayton’ın imzasıyla masadan kalkıyor. Süreç ne kadar uzarsa, Durant’e mantıklı bir alıcı bulmak o kadar zorlaşır.

Jeremy Woo: Brooklyn. Nets’in Durant karşılığındaki isteklerini düşürmesinden veya başka bir takımın karşılamasından emin olduğumu söyleyemem. Mevcut şartlarda bir değişiklik olmadığı sürece kalmasını bekliyorum.

Donovan Mitchell hangi takımın formasını giyecek?

Herring: New York. Geleceğe yönelik ilk tur draft haklarının bolluğu ve yeterli genç yeteneğe sahip olan New York Knicks. Miami hala diğer mantıklı adres gibi görünüyor, ancak Heat’in tekliflerini cazip kılabilmek adına üçlü bir takas oluşturması gerekiyor.

Lundberg: New York. Donovan Mitchell söz konusu olduğunda Knicks’e sadık kalacağım. New York’un daha önceki görüşmelerde kaldıraç olarak kullanıldığını gördük. Ancak bu defa daha gerçekçi görünüyor. Çünkü Knicks’in güçlü bir teklif yapacak imkanları var ve Mitchell da Knicks’e gitmeye sıcak gözüküyor.

Nadkarni: New York. Mitchell, Knicks forması giyecek. Knicks böyle bir hamle yapmak için gereken imkanlara ve böyle bir yıldız isme susamış durumda. Utah Jazz önümüzdeki sezon tanking yapmak istiyorsa durumu fazla uzatacağını düşünmüyorum. Knicks, R.J. Barrett’u göndermek zorunda kalmadan yeterince genç yetenek gönderebilir. Bu her iki taraf için de çok mantıklı.

Woo: New York. Sadece eğlence değeri perspektifinden, eğer bu takas yapılmazsa hayal kırıklığı yaratıyor. Knicks’in kaderini değiştirip onları playofflara sokabilir mi? Emin değilim.

Kyrie Irving hangi takımın formasını giyecek?

Herring: Los Angeles. Russell Westbrook ile kötü giden deneyim ardından oyun kurucu pozisyonunda daha iyi bir opsiyona ihtiyaç duyan takım Lakers. Lakers’in elinde fazla bir şey yok. Westbrook ve Davis takaslarında sahip oldukları şeylerin büyük kısmını verdiler. Ancak Lakers, LeBron’un hala iyi durumda olduğu noktada, takımı en iyi haline getirme konusunda ciddiyse, Kyrie’yi almanın ve Westbrook’tan kurtulmanın bir yolunu bulacaktır.

Lundberg: Brooklyn. Bana göre Kyrie için Nets, özellikle de KD de Nets’te kaldığı sürece. Ancak Nets’in artık Irving’e hayran olmadığı göz önüne alındığında, eğer Durant ayrılırsa, Kyrie de çok fazla kalmayacak.  Bu durumda güçlü bir ilgisi olan tek takım olarak Lakers ön plana çıkıyor.

Nadkarni: Brooklyn. Nets’in, Lakers’ın bir draft hakkı için Russell Westbrook’un kontratını üstleneceğini sanmıyorum. Lakers’ın da kontratının son yılında olan Irving için iki birinci tur draft hakkını vereceğini sanmıyorum. Ayrıca ligde Irving’e ve yaşattığı dramalara tanık olmak isteyecek başka bir takım olduğunu da sanmıyorum. Lakers’ın ayrıca Buddy Hield için bir hamle yapmak gibi başka seçenekleri de var. Bence Irving sezona Nets kadrosunda başlayacak ancak sezon başladıktan sonra bir yerlere gidebilir.

Woo: Brooklyn. Ama gerçekten oynayacak mı? Kimse bilemez. Bir zamanlar Brooklyn’de de evden çalışmaktan büyük keyif aldım! 

Russell Westbrook hangi takımın formasını giyecek?

Herring: Hiç ipucu yok. Bu soru şu an için çok karmaşık. Başka bir yere gideceğini düşünüyorum, ama nerede olacağına dair hiçbir ipucu yok. Örneğin Indiana Pacers ile ilgili söylentiler var. Ancak Tyres Haliburton gibi genç ve yetenekli bir saha içi liderin, sorumluluğu Westbrook ile paylaşmak yerine tek başına almasının daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Lundberg: Los Angeles. Diğer parçalar hareket edene kadar Russ Lakers’ta kalacak. Eğer diğer parçalar oynamaya başlarsa domino etkisiyle birlikte gideceği yeri tahmin etmek zor. Çünkü Nets’in onu isteyeceği bile belli değil. O zaman San Antonio Spurs gibi bir üçüncü takımı dahil etmek gerekebilir.

Nadkarni: Free Agent. Russell Westbrook’un sezon başladığında serbest oyuncu statüsünde olacağını düşünüyorum. Lakers onu takas etmeyi başarırsa, alan takımın onu hemen serbest bırakacağı varsayımı var. Bu senaryoda onu hemen kadroya katmak adına acele edecek bir takım görmüyorum. Brodie, muhtemelen bir yere gitmeden önce imajını düzeltmesi gerekecek. Eğer alacak takım çıkarsa da yarışmacı olmayan herhangi bir takıma düşük kontrat ile imza atmak isteyeceğini sanmıyorum. Hangi yarışmacı takım onu isterdi ki? Nostaljik sebeplerden ötürü onu Oklahoma City Thunder’da bench oyuncusu rolünde görmeyi çok isterim. Ancak oraya varmamız zaman alabilir. 

Woo: Los Angeles. Kontratı ve düşen oyunu onu takas etmeyi oldukça zor kılıyor. Lakers maaşından kurtulmak için kendi draft seçimlerini hibe etmeye istekliyse belki bu yapılabilir. Daha ne kadar çaresiz duruma düşecekler? Göreceğiz.

Kaynak: Sports Illustrated

Çeviren: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.