Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk finalist İngiltere oldu

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda yarı final heyecanı, dün (26 Temmuz) oynanan İngiltere-İsveç karşılaşması ile başladı. Ev sahibi İngiltere, rakibini 4-0 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu. İngiltere’nin rakibi bugün oynanacak Almanya-Fransa karşılaşmasının ardından belli olacak.

İngiltere, İsveç’i sahadan sildi

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. Turnuvada yarı final heyecanı, dün (26 Temmuz) oynanan İngiltere-İsveç karşılaşması ile başladı.

Turnuvanın ev sahibi İngiltere, Bramall Lane Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İsveç’i konuk etti. Sarina Glotzbach’ın öğrencileri, İsveç karşısında adeta şov yaptı. Maçın ilk düdüğünden itibaren İsveç’e oyun üstünlüğünü hissettiren İngiltere, rakibini Bethany Mead, Lucky Bronze, Alessia Russo ve Francesca Kirby’nin attığı goller ile 4-0 mağlup ederek finale yükselmeye başardı. 

İngiltere’nin finaldeki rakibi bugün oynanacak Almanya-Fransa karşılaşmasının ardından belli olacak.

Alessia Russo’nun İsveç filelerine yolladığı harika gol:

İngiltere-İsveç karşılaşmasında maçın oyuncusu, İngiltere’den Beth Mead seçildi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.