Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Şık’tan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması: “Temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “kara para aklama” ve “dolandırıcılık” suçlamalarıyla Avusturya’da tutuklanan ve ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı. Korkmaz ile gazetecilik faaliyetleri nedeniyle temas kurduğunu belirten Şık, “Korkmaz ile temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı. Buradan bana çamur bulaşmaz, size de ekmek çıkmaz” dedi.

“Korkmaz’la yalısında bir kez yüz yüze, yurtdışına kaçtıktan sonra telefonla iletişimimiz oldu”

Sezgin Baran Korkmaz’ın ile görüşmesine dair çıkan iddialar üzerine yazılı açıklama yapan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şunları kaydetti:

“Memlekette çoğunluk, sosyal medya çukurundan yayılan zehirle, kendi inanmak istediğine inanıyor ve duymak/okumak istediklerini söyleyen/yazanların peşinden gitmekte tereddüt etmiyor. O yüzden sözüm ‘karşı taraf’a değil, sadece bizim tarafa.

Müsterih olun, 30 Haziran 2021’de, şimdikine benzer suçlamaları yönelten birine yazdığım yanıtta olduğu gibi Sezgin Baran Korkmaz’la temasım sadece gazetecilik nedeniyledir ki bunun ürününü 11 Ocak 2021’de yayınladım. Meraklısı tekrar okuyabilir ve bu listenin tamamını o bilgiler ışığında yorumlayabilir.

Listedeki kişiler Korkmaz’la ilişkilerini yazabilirler, bilgi notu olarak yazılanları yanıtlamak isteyebilirler ya da hiçbir ilişkileri olmadığını açıklayabilirler. Bunu göreceğiz. Benim yönümden, listede adımın niçin olduğunu, o listeye adımın hangi niyetle konduğunu bilmeme şu anda imkân yok. Ama Korkmaz’la olan ‘ilişkimi’ tekrar açıklamayı kamusal bir zorunluluk olarak görüyorum. ‘Tekrar’ dememin nedeni bu konuda daha önce yöneltilen ve benzer ithamları içeren bir suçlama yazısına yanıt vermem nedeniyledir. Linkini eklediğim yazıda da dediğim gibi Korkmaz’la yalısında bir kez yüz yüze, kendisiyle ilgili yazıyı kaleme aldığım sırada ve hakkında soruşturma başlatıldığı dönemde ve yurtdışına kaçtıktan sonra telefonla iletişimimiz oldu.

Kendisiyle görüşmemizde, çevremde ihtiyacı olan öğrenci varsa burs verebileceğini söylemesi üzerine, ‘Ben ve arkadaşlarım bildiğimiz öğrencilere zaten burs veriyoruz. İlla yardım etmek niyetinde isen yoksullukla mücadele eden, iktidar yanlısı olmayan birtakım kuruluşlara market alışveriş çeki alıp hibe edebilirsin’ karşılığını verdim.”

“Buradan bana çamur bulaşmaz, size de ekmek çıkmaz”

“Korkmaz ile temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı. Aksi de olamaz” diyen Şık, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Şimdi, birlerinin aklanmasını sağlarken kirli ilişkilere bulaşmamışlar için itibar suikastına dönüşecek bu listede adımın geçmesinden yola çıkarak ‘haklı çıkmanın zafer hissini’ yaşama telaşına düşenlere ve kendi ahlaksızlıklarını bir başkasının haysiyeti üzerinden aklamaya çalışıp pusuda bekleyen çakallara diyeceğim o ki buradan bana çamur bulaşmaz, size de ekmek çıkmaz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.