Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyeti Resmi Gazete’de

Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları turistik veya transit geçiş amaçlı seyahatlere 90 gün süreli vize muafiyeti sağlandı.

Resmi Gazete’de bugün (27 Temmuz) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda“Bulgaristan Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan kişilerin Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti verileceği” belirtildi.

Beş ayda yaklaşık 950 bin kişi

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Ocak-Mayıs 2022 döneminde Türkiye’yi 944 bin 366 Bulgaristan vatandaşı ziyaret etti. Bulgaristan’dan gelen ziyaretçiler, Türkiye’ye aynı dönemde gelen ziyaretçilerin yüzde 8,3’ünü oluşturdu.

Türk Lirası (TL), Bulgar Levası karşısında da değer kaybedince Bulgaristan vatandaşlarının Edirne’deki Ulus Pazarı’na alışverişe gelmesi 2022 yılının ilk aylarında gündem olmuştu.

Öte yandan, Türk vatandaşlarının ise Bulgaristan’a girmek için pasaport sahibi olması ve Bulgaristan vizesi alması gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.