Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe, Devler Ligi’ne veda etti: Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev’e normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatmalarında 2-1 mağlup oldu

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında bugün (28 Temmuz) Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada rakibine 2-1 mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etti.

Fenerbahçe, Dinamo Kiev engelini aşamadı

Fenerbahçe, 0-0 biten ilk maçın rövanşında bu akşam Dinamo Kiev ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Massimiliano Irrati yönetti.

Taraftarının desteğiyle maça etkili başlayan Fenerbahçe, maçın henüz 2. dakikasında gole yaklaştı. Dinamo Kiev savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası dışında önünde bulan İsmail Yüksek, yaptığı vuruşta rakip savunma oyuncusuna takıldı. İsmail’in şutunu bir anda önünde bulan Diego Rossi ise kale alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı az farkla dışarı yolladı. Etkili oyununa ilk 25 dakikalık bölümde de devam eden sarı-lacivertliler, İrfan Can Kahveci ile 20. dakikada direğe takıldı. Serbest vuruşta topun başına geçen İrfan Can, yaptığı nefis vuruşta meşin yuvarlağı yakın direğe nişanladı. Öte yandan Dinamo Kiev, ilk yarının son bölümünde oyunun temposunu düşürdü. Karşılıklı top kayıpları da maçın orta alana sıkışmasına neden oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona erdi. 

İkinci yarıya müthiş başlayan Fenerbahçe, 46. dakikada üst üste iki gol pozisyonundan faydalanamadı. Enner Valencia’nın harika şutunda top az farkla dışarı çıkarken; Joshua King ise yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı yan filelere yolladı. Ancak turun kaderi 53. dakikada değişti. İsmail Yüksek, orta sahada rakip futbolcuya yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Dinamo Kiev, Fenerbahçe’nin 10 kişi kalmasından sadece dört dakika sonra Buyalskiy ile öne geçmeyi başardı. Öte yandan Fenerbahçe, 70. dakikada Enner Valencia ile penaltı atışından faydalanamadı. 

85. dakikada Jorge Jesus son oyuncu değişikliği hakkını kullanarak Marcel Tisserand’ın yerine Lincoln Henrique’yi oyuna aldı. 89. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Lincoln’ün ortasında kalecinin boşa çıkmasından faydalanan Atilla Szalai topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1’e getirdi.

Duraklama dakikalarında da gol sesi çıkmadı ve üst tura yükselecek takımın belirlenmesi uzatma devrelerine kaldı. 93. dakikada savunma arkasına atılan topta kaleci Altay ile karşı karşıya kalan rakip oyuncu ağır kalınca Altay açıyı kapattı ve pozisyonu önledi. 95. dakikada Fenerbahçe’de sakatlanan Willian Arao’nun yerine Filip Novak oyuna girdi.

99. dakikada Fenerbahçe ceza sahasında oluşan karambol sonrasında topu önünde bulan Shepelev’in vuruşunda top direkten döndü. Dönen topta Dinamo Kievli futbolcu topu dışarıya attı.
103. dakikada sağ kanattan Viktor Tsygankov’un ortasında rakip futbolcunun Altay’ın üzerinden yaptığı kafa vuruşu direğin dışına çarparak oyun alanını terk etti.

105+1’de Bruma’nın sol kanatta ceza sahası çizginin üzerinden vurduğu vuruşta top farklı şekilde auta gitti ve uzatmaların ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

115. dakikada sol kanattan gelişen Dinamo Kiev atağında, soldan içeriye yapılan ortada arka direkte topla buluşan Oleksandr Karavaev topu filelere gönderdi ve Ukrayna temsilcisi 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın kalan bölümünde gol sesi çıkmadı. Müsabaka 2-1 Dinamo Kiev’in üstünlüğü ile sona erdi.

Ukrayna temsilcisine mağlup olan Fenerbahçe, böylelikle Şampiyonlar Ligi defterini temmuz ayında kapatmış oldu. Dinamo Kiev, bir üst turda Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti takımı Slovecko ile karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.