Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (27 Temmuz 2022): Kılıçdaroğlu aday mı? | İbrahim Kalın’dan Suriye’ye operasyon açıklaması

Araştırmacı yazar Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada son aşamaya gelindi. Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, iddianamenin kısa sürede tamamlanabileceğini düşündüğünü ve ilk duruşmanın birkaç ay içinde yapılabileceğini söyledi. Son günlerin en çok tartışılan isimlerinden emekli Albay Levent Göktaş da soruşturmanın şüphelileri arasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemek istediği olası operasyon hakkında, “Kimseye bir takvim açıklamak zorunda değiliz, böyle bir operasyon her an yapılabilir” dedi.

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatına ilişkin olarak geçen cuma (22 Temmuz) günü imzalanan anlaşmanın ardından, sürecin sağlıklı yürütülmesi için İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi bugün açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kulislerinden gelen haberlere göre CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Sefaköy Köyü’nde kullanılan tek su kaynağının bir alabalık tesisine verilmesine karşı bir araya gelen yurttaşlara jandarma ekipleri müdahale etti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert ile Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığını konuşacağız.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.