Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin Valiliği, Onur Haftası etkinliklerini yasakladı

Mersin Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 8. Mersin Onur Haftası kutlamalarına ilişkin etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, LGBTİ+ derneklerinin hiçbir etkinliğine izin verilmeyeceği belirtildi.

Mersin Valiliği, “kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması”, “suç işlenmesinin önlenmesi”, “genel sağlığın, genel ahlakın ve vatandaşların can ve mal güvenliklerinin korunması” gerekçesiyle Onur Haftası ile ilgili tüm etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada, LGBTİ+ derneklerinin hiçbir etkinliğine izin verilmeyeceği belirtildi.

Mersin Valiliği’nin internet sitesinden paylaşılan açıklama şöyle:

“Kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/a ve 11/c maddelerine istinaden, LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntersex) dernekleri veya benzer oluşum ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu bu tür eylemleri desteklemek veya protesto etmek amacıyla ilimizde açık ve kapalı yer toplantısı yapılması düşünülen her türlü etkinliğin (toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival, spor müsabakası, panel, konferans, seminer, film gösterimi vb.) Mersin il sınırları içerisinde 25.07.2022 tarihi saat 00.01’den itibaren 08.08.2022 tarihi saat 24.00’a kadar on beş (15) gün boyunca yasaklanmıştır.”

Mersin Onur Haftası Komitesi’nden karara tepki

Karara tepki gösteren Mersin Onur Haftası Komitesi, “8. Mersin Onur Haftası bu sene de hukuksuz bir şekilde yasaklandı. Geçtiğimiz yıllarda nasıl tüm yasakları yasakladıysak bu sene de her yerde olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.