Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SUT değişikliği resmi gazetede -TTB Genel Sekreteri Bulut: “Üniversite ve eğitim araştırma hastaneleri iflasın eşiğinde”

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yaptığı değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlandı. “Ameliyathane ve Ameliyathane Dışı İşlem Tanımları” başlığındaki işlemler için SGK’nın hastanelere yapacağı geri ödeme tutarlarını değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, ödemelerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinin iflasın eşiğinde olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu “Ameliyathane ve Ameliyathane Dışı İşlem Tanımları” başlığındaki işlemler için hastanelere yaptığı ödemeleri artırdı. Sağlıkta tanı ve tedavide kullanılan malzeme ve yapılan işlemlerin bu ücretlerle sürdürülebilirliği olmadığını söyleyen TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, gelişmeyi Medyascope’a şöyle değerlendirdi:

“Türkiye tıbbi malzemeler açısından yüzde 85 dışa bağımlı bir ülke ve dolar kuru bu malzemelerin daha ucuza mal edilmesini engelliyor. Hastaneler uygulamalarda zarar ediyor ve üniversite ve Eğitim Araştırma Hastaneleri (EAH) (3. basamak) iflasın eşiğinde. Tedarikçilere iki üç yıl boyunca ödeme yapamayan hastaneler var. Bu ücretlendirmeler eksik ve günün ekonomik koşullarıyla uyumsuz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.