Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılın en beğenilen oyunu: Sokak kedisi “Stray”

Ana kahramanı bir sokak kedisi olan video oyunu Stray, yılın en beğenilen oyunu oldu.

2022 yapımı macera oyunu Stray, dünyanın en büyük oyun platformu Steam’de yılın en iyi oyunları arasında birinci sıraya yükseldi. Steam üzerindeki oyunları oyuncuların olumlu ve olumsuz değerlendirmelere göre puan bazında sıralayan Steam250 internet sitesine göre Stray, 10 üzerinden 8.61 puan ile yılın en iyi oyunları listesinde birinci sıraya oturdu.

42 bin 665 oyuncunun değerlendirdiği ve bu oyuncuların en az yüzde 98’inin “olumlu” olarak nitelendirdiği Stray, bilgisayar, PlayStation 4 ve PlayStation 5 üzerinden oynanabiliyor. Oyun, Steam üzerinden 160 TL’ye satın alınabiliyor.

Stray, bir sokak kedisinin robotlar, makineler ve virüslerle dolu, etrafı duvarlarla örülü bir şehirdeki macerasını konu alıyor. Üçüncü şahıs bakış açısına sahip oyunun başkahramanı olan kediye, B-12 isimli bir drone da eşlik ediyor.

Stray’in 2022’nin En İyi Oyunları listesinde ikinciliğe gerilettiği aksiyon-macera oyunu God of War ise 8.56 puan ortalamasına ve yüzde 97 oranında “olumlu” değerlendirmeye sahip.

Kaynak: MeriStation 

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.