Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asya’nın en zengin kadını Yang Huiyan, servetinin yarısını bir yılda kaybetti

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Çin’in en büyük emlak geliştiricisi Country Garden’ın hissedarı ve Asya’nın en zengin kadını Yang Huiyan, servetinin yarısından fazlasını emlak krizinde kaybetti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde yayımlanan bilgilere göre Çin’in en büyük emlak geliştiricisi Country Garden’ın hissedarı Yang Huiyan, geçen yıl servetinin yarısından fazlasını kaybetti. Huiyan’ın bir yıl önceki 23,7 milyar dolarlık net serveti emlak krizinde 11,3 milyar dolara düştü.

Yang Huiyan

Huiyan’ın serveti, dün (27 Temmuz) Country Garden’ın Hong Kong’da listelenen hisselerini nakit değerlerini yükseltmek için satacağını açıklamasının ardından yüzde 15 düştü.

Huiyan’ın babası Country Garden kurucusu Yang Guoqiang, hisselerini 2005’te Huiyan’a devretmişti. Hong Kong’daki ilk halka arzından iki yıl sonra Huiyan, Asya’nın en zengin kadını oldu. Ancak serveti emlak krizinde yarı yarıya eriyen Huiyan bugün bu unvan için net değeri 11,2 milyar dolar olan kimyasal elyaf kraliçesi Fan Hongwei ile yarışıyor.

Emlak sektörü, Çin ekonomisinin itici gücü

Emlak sektörünün ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 18 ile yüzde 30’unu oluşturduğu tahmin ediliyor. Emlak sektörü, Çin ekonomisinin büyümesinde itici bir rol oynuyor.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.