Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya hükümetinden kadınlara çağrı: “Kimseyi dışlamayacak bir yaz için kadeh kaldırıyoruz”

İspanya Eşitlik Bakanlığı, plaja giderken vücutlarının nasıl göründüğü konusunda endişelenen kadınları cesaretlendirmek için bir yaz kampanyası başlattı. “Bu bizim yazımız” sloganının kullanıldığı posterde, farklı bedenlere sahip beş kadını görüntüsü yer alıyor.

İspanya Sosyal Hizmetler Bakanı Ione Belara, “Bütün bedenler plaj bedenidir” dedi. Kadınlar Enstitüsü Başkanı Antonia Morillas ise fiziksel beklentilerin kadınların özgüvenlerini etkilemekle kalmadığını ve kadınların haklarını da reddettiğini söyledi.

Sahilde dinlenen beş kadının yer aldığı kampanya illüstrasyonunda halk arasında meme kanseri ameliyatı olarak da bilinen mastektomi yaptırmış bir kişi de yer alıyor. Kampanyanın arkasındaki kurum, kadınların yazın keyfini dilediği gibi çıkarma hakkı olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bedenlerimize karşı önyargı ve estetik şiddet olmadan, kimseyi dışlamayacak bir yaz için kadeh kaldırıyoruz.”

Kampanyayı eleştirenler de oldu

Öte yandan İspanya Eşitlik Bakanlığı’nın başlattığı bu kampanyayı beğenmeyenler de oldu. Kampanyanın erkek bedenlerini de içermesi gerektiğini belirten Komünist Parti ve Birleşik Sol Partisi lideri Cayo Lara, yapılanın bir saçmalık olduğunu söyledi ve “var olmayan bir sorun icat edilmeye çalışıldığını” savundu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.