Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu Ağrı’da vatandaşlara seslendi: “Ankara’da oturup nutuk attık, sofranıza gelip çayınızı içmedik”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine gitti. Vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, “helalleşme” çağrısını yinelerken “Ağrı’dan beklediğimiz oyu alamadık. Kabahat Ağrılılarda değil, bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik” dedi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Ağrı’da hem esnaf ziyaretinde bulundu hem de vatandaşlarla sohbet etti. Programına Doğubayazıt ilçesinde Ahmed-i Hani Türbesi’ni de ziyaret ederek başlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra İshak Paşa Sarayı’nı gezdi. Ağrı’nın devlet tarafından ihmal edilen şehirlerden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, özeleştiride de bulundu.  

“Kabahat bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı içmedik”

Ağrı’dan hedefledikleri oyu alamadıklarını ve durumdan parti olarak sorumlu olduklarını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ağrı’dan beklediğimiz oyu alamadık. Kabahat Ağrılılarda değil, bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik. Ankara’da oturduk, nutukları attık, dedik ki ‘Ağrı’dan niye bize oy çıkmıyor.’ Geleceğiz, oturacağız, konuşacağız, derdinizi dinleyeceğiz. Hatamız vardı, bunların tamamını bitireceğiz. Benim tek bir amacım var: Her evde, her mahallede, her şehirde huzur olsun.

Bölge için özel yasa

Tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak bölge için özel yasa çıkarılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bir havza bazlı plan yapılması lazım. Yani Erzurum’dan başlayıp Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı da içine alan bu bölgenin tarım, hayvancılık konusunda temel bir bölgeye dönüştürülmesi ve bu bölge için özel bir yasanın çıkması lazım. Ucuz kredi verilmesi lazım” dedi.

“Çiftçinin devletten alacağı 273 milyar TL”

Çiftçiye her yıl milli gelirin yüzde 1’i kadar destek verilmesinin kanunen zorunlu olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Tarım Kanunu’na göre çiftçiye en az milli gelirin yüzde 1’i oranında destek verilmesi lazım. Bugüne kadar bu destek hiç yüzde 1 oranında verilmedi. Çiftçinin devletten alacağı rakamı çıkardık, 273 milyar lira. Çiftçinin üretim araçlarının haczedilmemesi lazım” diye konuştu.

“Kucaklaşmamız, helalleşmemiz lazım”

Helalleşme çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Kucaklaşmamız, helalleşmemiz lazım. Artık kavgadan bıkmadık mı? Kimsenin kimliğini sorgulamayalım. Benim kimliğimi tercih etme hakkım zaten yok ki. O zaman kimlik siyaset konusu olmaz. İnanç siyaset konusu olmaz. Yaşam tarzı siyaset konusu olmaz. Bu ovalar ekilmiyorsa niye ekilmiyor, işte o siyaset konusudur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.