Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NFL takımlarından Chicago Bears, 1971’den beri maçlarını oynadığı Soldier Field’dan taşınıyor

Amerikan futbolu takımı Chicago Bears, 1971’den beri maçlarını oynadığı Soldier Field’a veda etmeye hazırlanıyor. Takımın sahibi McCaskey ailesinin, Arlington Heights’taki Arlington Hipodromu mülkünü satın almasıyla birlikte yeni stadyum inşasına başlayacağı iddia ediliyor.

50 yılı aşkın bir süredir karşılaşmalarını Soldier Field’da oynayan Chicago Bears’ın evinden taşınması beklenen bir durum değildi. Ancak Arlington Heights’taki 326 dönümlük arsayı ihale sonucunda kazanan McCaskey ailesi yeni ve modern bir stadyum inşa etmek için uygun yolu buldu ve taşınma sürecini başlatmayı planladı. Ancak bu proje Chicagolu siyasetçilerin pek hoşuna gitmedi. Belediye Başkanı Lori Lightfoot önce bunu blöf olarak nitelendirdi ve pek ciddiye almadı. 

Daha sonra ihalenin sonuçlanmasıyla birlikte olayın ciddiyetinin farkına varan Lightfoot, Bears yönetimini takımın şehri terk etmemesini sağlamak için ikna etmenin yollarını aradı. Soldier Field’ın yenilenmesi ve hatta üzerinin bir kubbe ile kapatılmasını teklif etse de, NFL bu öneriyi ciddiye almadı. 

Bears’ın Chicago Park Bölgesi’nden taşınmayı istemesinin altında başka nedenler de yatıyor. Giant, Rams, Cowboys gibi franchiseların yeni stadyumlarıyla birlikte gelirlerini artırdığı herkes tarafından biliniyor. Ülkenin en büyük ikinci pazarı olan bölgede yapılacak yeni ve teknolojik bir stadyum herkes için daha fazla gelir anlamına geliyor.

NFL’deki diğer takım sahiplerinin de Arlington Heights’teki bu yapılanmayı desteklediğini bildiren DaBearsBlog, bu yeni stadyumla birlikte Bears’in değerini 1 milyar dolar artıracağını ve NFL’deki diğer takımların da çeyrek milyar dolara yakın kazanç sağlayacağını öngörüyor. 

Soldier Field’ı ne zaman modernize etmek isteseler şehir yönetiminin direnişiyle karşılaşan Chicago Bears yetkilileri bu sefer planlarında kararlı görünüyor. Bardağı taşıran son damla ise Bears’ın stadyuma yasal olarak spor bahislerinin oynanabileceği alan kurmak istemesi oldu. Chicago Park District sadece hayır demekle kalmadı ekibe yanıt vermeye bile gerek görmedi. Bunun ardından iki hafta sonra takım yönetimi de ihaleye teklif verdi.

McCaskey ailesinin bu yeni stadyumu inşa etmesi için diğer takım sahiplerinin teşvik etmesi onların ellerini rahatlatan faktör olarak karşımıza çıkıyor. Lig yönetimi de stadyum inşasında bazı finansal yardımlar sunabilir. Bazı özel yatırımcılar ile birlikte Chicago Bears, devletten herhangi bir finansal destek alamasa bile planı gerçekleştirme noktasında sorun yaşamayabilir. 

Tüm işaretler önümüzdeki beş yıl içerisinde taşınmanın gerçekleşmesi yönünde. George Halas, Bears’ı 1970’lere kadar banliyölere taşımak istemişti. Ancak o dönemin siyasetçileri buna izin vermedi. Soldier Field geçici bir çözüm olarak ortaya çıkmıştı ancak kısa sürede kalıcı hale gelmişti.

Kaynak: Sport Mockery

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.