Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanatçı İlhan İrem hayatını kaybetti

Usta şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 67 yaşındaki İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle uzun zamandır diyaliz tedavisi görüyordu. İrem’in vasiyeti üzerine cenaze, yarın (30 Temmuz) namazdan sonra Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Böbrek rahatsızlığı yaşayan İrem, 2016 yılında hastaneye kaldırılmış ve diyaliz makinasına bağlanmıştı. 67 yaşında vefat eden İrem’in hastalığının son zamanlarda ağırlaştığı söyleniyordu. Hansu İrem, eşinin ölümünü Hürriyet gazetesine doğruladı ve “Eşim melek oldu” dedi.

İlhan İrem’in vefatının ardından sosyal medya hesapları üzerinden başsağlığı mesajları gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tarzı ve besteleriyle hepimizin zihninde, anılarında çok güzel bir yer bıraktı” dedi ve İrem’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da başsağlığı paylaşımında bulundu.

İlhan İrem’in cenaze programı belli oldu

İlhan İrem’in cenazesi yarın (30 Temmuz) Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek törenin ardından Bebek Camii’ne getirilecek. İrem’in vasiyeti üzerine cenaze, namazdan sonra Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İlhan İrem kimdir?

1955’te Bursa’da doğan İlhan İrem’in müzik kariyeri, 14 yaşında okul orkestrasına solist olarak seçilmesiyle başladı. 1970’te üyesi olduğu “Meltemler Orkestrası” ile Milliyet gazetesinin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında Marmara bölgesi birinciliğini kazandı.

En popüler şarkısı “Yazık Oldu Yarınlara – Haydi Sil Gözlerini” ve 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45’liği “Anlasana” ile Türk pop müziğinin en popüler şarkıcılarından biri haline geldi. 1986’da sözlerini yazdığı “Halley”, Melih Kibar tarafından bestelendi. Klips ve Onlar’ın seslendirdiği şarkı Türkiye’ye, Eurovision şarkı yarışmasında o yıla kadarki en iyi derecesini getirdi.

Sanat yaşamı boyunca altı altın plak dahil onlarca ödül kazanan İrem, çeşitli dergi ve gazeteler tarafından birçok kez “yılın sanatçısı” ödülüne layık görüldü. 1991’de evlendiği Hansu İrem, şarkıcının kapak fotoğraflarını ve sanat yönetmenliğini üstlendi. Hastalığı nedeniyle sahnelerden uzak kalan İlhan İrem’e 2016 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.