Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da iki Suudi kız kardeşin ölümünün ardındaki sır perdesi aydınlatılamıyor

İki genç Suudi kız kardeşin cesetleri, haziran ayında Avustralya’nın Sidney kentinde paylaştıkları dairenin yatak odalarında bulunmuştu. Aradan yaklaşık iki ay geçmesine rağmen olay gizemini koruyor.

Cansız bedenleri, Avustralya’da paylaştıkları evin yatak odasında bulunan iki kız kardeşin yaşadıkları haftalardır aydınlatılamadı. Kardeşlerde görünür bir yaralanma belirtisi olmaması ve yaşadıkları eve zorla girildiğine dair hiçbir iz bulunmaması polisin işini zorlaştırıyor.

Yetkililer, mahalledeki birçok insanla konuştukları kapsamlı bir soruşturma yürütmelerine rağmen ölen kardeşler hakkında çok az bilgiye ulaşabildi. Yapılan otopsiye rağmen ölüm nedenleri de henüz belirlenemedi.

Polis bu hafta yeni ipuçları bulma umuduyla bir adım daha attı ve kadınların kimliklerini ortaya çıkardı. Kadınların birisi 24 yaşındaki Asra Abdullah Alsehli ve diğer de 23 yaşındaki Amaal Abdullah Alsehli. Polisin araştırmalarına göre kız kardeşler 2017 yılında Suudi Arabistan’dan Avustralya’ya geldi. 

“Kadınlar sığınma talebinde bulunmuş olabilir”

Sidney yerel basını, kadınların Avustralya’ya sığınma talebinde bulunmuş olabileceğini öne sürüyor. Bu da akıllara 2018’de Hudson Nehri kıyısında cesetleri bulunan New York’taki iki Suudi kız kardeşin durumunu getiriyor. O kız kardeşlerin ölümleri intihar olarak değerlendirilmiş ve polis, kardeşlerin ABD’ye sığınma talebinde bulunduklarını ve Suudi Arabistan’a dönmektense kendilerini öldürmeyi tercih ettiklerini söylemişti. 

İltica durumları hakkındaki sorular yanıtsız

Polis, kız kardeşlerin vatandaşlığı veya iltica durumuyla ilgili soruları yanıtlamayı reddetti. Dedektif Allcroft, kız kardeşlerin Suudi Arabistan’dan kaçmaya çalıştıklarına dair herhangi bir bilgi bulunmadığını ve soruşturmaya yardımcı olan kadınların kendi ülkelerindeki ailesinin şüphe altında olmadığını söyledi.

Mart ayında yetkililer, bina yöneticisinin kız kardeşler hakkında endişelenmesi ve yemeklerinin apartmanın ortak alanlarında bırakıldığını bildirmesi üzerine kız kardeşleri kontrol etmek için daireye gelmişlerdi. Polise göre kız kardeşler o süreçte iyi görünüyorlardı.

Polis, 7 Haziran’da başka bir kontrol için daireye çağrıldı ve kız kardeşlerin cesetlerini buldu. Yerel basına göre, ev sahibinden gelen bu telefon, kız kardeşlerin kirayı ödememesinin ardından geldi. Polis, 9 ve 10 Haziran’da otopsi yapıldığını, ancak adli otopside bir bulgu bulunamadığını söyledi. Kız kardeşlerin toksikoloji sonuçları beklemede.

Kaynak: New York Times  

Derleyen: Ali Ege Karadağ 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.