Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolsonaro ile DiCaprio arasındaki polemik büyüyor: “Yine mi sen Leo? Ders vermeden önce yatından vazgeç”

Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile Birleşmiş Milletler (BM) İklim Elçisi ve aktör Leonardo DiCaprio arasındaki polemik büyüyor. DiCaprio’nun Amazon Ormanları’nın ağaçsızlaştırılmasına tepki göstermesi üzerine Bolsonaro, “Yine mi sen Leo? Ders vermeden önce yatından vazgeç” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Elçisi ve aktör Leonardo DiCaprio, Amazon Ormanları’nın ağaçsızlaştırılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından, “İnsanlar ve vahşi yaşam için gezegendeki en önemli yerlerden biri olan Amazonlar’da ormansızlaştırma ne kadar yaygın?” sorusunu yönelten DiCaprio, şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlar ve vahşi yaşam için gezegendeki en önemli yerlerden biri olan Amazonlar’da ormansızlaştırma ne kadar yaygın? Bölge son üç yılda maden endüstrisinin yasadışı ormansızlaştırma saldırısıyla karşı karşıya kaldı.”

“Ders vermeden önce yatından vazgeç”

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise DiCaprio’nun paylaşımını alıntıladı ve şöyle yazdı:

“Yine mi sen Leo? Bu gidişle Brezilya’da en iyi seçim halatım olacaksın! Sana dünyaya ders vermeden önce yatından vazgeçmeni söyleyebilirim. Ama ilericileri bilirim, tüm dünyayı değiştirmek isterken, kendinizi asla değiştirmezsiniz. Bu yüzden seni kendi haline bırakacağım.”

DiCaprio ile Bolsonaro, daha önce de sosyal medyada karşı karşıya gelmişti. Bolsonaro nisan ayında DiCaprio’nun başka bir paylaşımını alıntılamış ve “Desteğin için teşekkürler Leo! The Revenant filminde iyi iş çıkardın” diyerek ünlü aktörün paylaşımlarını tiye almıştı:

“Desteğin için teşekkürler Leo! Önümüzdeki seçimlerde tüm Brezilyalıların oy kullanması gerçekten önemli. Amazon’daki egemenliğimizi sürdürmek mi yoksa yabancı özel çıkarlarına hizmet eden sahtekarlar tarafından yönetilmek mi istediklerine halkımız karar verecek. The Revenant filminde iyi iş çıkardın!”

DiCaprio, nisan ayında yaptığı paylaşımda, Brezilyalı gençlere şu çağrıda bulunmuştu:

“Brezilya Amazon Ormanları’na ve iklim değişikliği açısından çok önemli olan diğer ekosistemlere ev sahipliği yapıyor. Orada olanlar hepimiz için önemli ve gençlerin oyu, sağlıklı bir gezegen için değişimi sağlamakta büyük rol oynuyor. değişim için oy verin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.