Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Erdoğan’a iki kötü haber, biri Hisarcıklıoğlu’dan”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun banka kredileri hakkındaki sözlerini ve MetroPoll araştırma şirketinin temmuz ayı için yayınladığı “Türkiye’nin nabzı” araştırma sonuçlarını ele aldı. İki gelişmeyi de Erdoğan açısından “kötü haber” olarak niteleyen Yetkin, şöyle yazdı: “TOBB’u terslemek, büyük sermayenin örgütü olmasına rağmen oy etkileme gücü görece zayıf olan TÜSİAD’ı terslemek kadar kolay değil.”

Hisarcıklıoğlu’nun Türkiye Varlık Fonu (TVF) yönetim kurulunda yer aldığını hatırlatan Yetkin, “Eğer bu mesaj her şeyi çok bilen danışmanları tarafından saklanmazsa Erdoğan da Hisarcıklıoğlu’dan gelen bu örtülü uyarının, köprüden önceki son çıkış niteliğinde olduğunu görecektir. Bir sonraki adımda Hisarcıklıoğlu artık TOBB tabanından gelen ve talepleri kolay hedef olan bankalarla sınırlı kalmayacak doğrudan uyarıları engelleyemeyebilir” dedi.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.