Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savaş kiliselere sıçradı: Rus rahipten Ukraynalı meslektaşına haçlı saldırı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, iki ülke arasındaki gerilim kiliselere de sıçradı. Bir cenaze töreninde konuşan Ukraynalı rahibin “Kremlin savaş suçu işliyor” sözlerine tepki gösteren Rusya destekçisi rahip, elindeki haçla meslektaşına saldırdı.

Ukrayna’nın Vinnitsa bölgesindeki Tomashpil kentine bağlı Yalanets köyündeki bir kilisede, savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı asker için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni sırasında kilisenin başrahibi Mihail Vasilyuk, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini eleştirdi ve “Kremlin rejimi savaş suçu işliyor” dedi.

Törene katılan bazı kişiler rahibe tepki gösterdi. Tepki gösterenler arasında Moskova Patrikhanesi’ne bağlılığını ilan eden Rusya destekçisi bir rahip de yer aldı.

Vasilyuk’un konuşması devam ederken Rus destekçisi rahip, askerin tabutunun başından ayrıldı ve kürsüye yürüdü. Kürsüye yürüdüğü sırada boynundaki hacı eline alan rahip, Ukraynalı meslektaşına saldırdı.

Saldırgan rahip, Ukrayna askerleri tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Perild

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.