Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rawest Araştırma’dan anket: CHP Güneydoğu’da oylarını dört kat artırdı

Rawest Araştırma, Güneydoğu’nun dört ilinde Haziran 2022’de yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Anket çalışmasında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) oy oranında 2018 seçim sonuçlarına göre değişim yaşanmadığı görülürken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) oy oranının ise yaklaşık dört kat artış kaydettiği saptandı.

Rawest Araştırma, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van illerinde Haziran 2022’de yürüttüğü saha araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankete katılan kişilere “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, AKP’nin oy oranı yüzde 23,8’e düştü. AKP’nin araştırmanın yapıldığı dört şehirdeki ortalama oy oranı yüzde 34,7’ydi. HDP’nin oy oranında ise kayda değer bir değişim yaşanmadı. HDP’nin oyu yüzde 52,4’ten 51,3’e düştü.  

Anketin sonuçlarına göre oy oranında en büyük değişimi yaşayan parti CHP oldu. “CHP’ye oy vereceğim” diyenlerin oranı yüzde 2,7’den, yüzde 9,8’e yükseldi.

Araştırmanın bir başka dikkat çeken yönü ise AKP’den kopanların kurduğu Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oy oranları oldu. Ankete göre, Gelecek Partisi yüzde 2,6 oy oranına sahip olurken DEVA Partisi ise yüzde 4,7’lik oy düzeyine erişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.