Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (31 Temmuz 2021): Ankara’da cemevlerine saldırı & Türkiye ekonomisinin gidişatı

Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Cemevi ve Ana Fatma Cemevi’ne saldırı düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, üç olayda da saldırganın aynı kişi olduğu aktarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırganın yakalandığını açıkladı. Medyascope‘a konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Birden fazla saldırının olması bütün bu organizasyonun arkasında bir örgütlülüğün olduğunu gösteriyor. Bu gerginlik kimin işine yararsa o yapıyordur” dedi. Cemevi saldırıları Tuzluçayır Meydanı’nda protesto edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 14 seviyesinde tutarken, Amerika Merkez Bankası (Fed) 75 baz puanlık faiz artırımına gitti. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2022’nin üçüncü enflasyon raporunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Merkez Bankası, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık güncellemeyle yüzde 42,8’den yüzde 60,4’e yükseltti. Kavcıoğlu, “Enflasyonda atalet olmaması için tedbirler alınıyor. Gerektiğinde sert tedbirler alınır” dedi.

Haber Hafta Sonu‘nda Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz ile Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri, Medyascope Ankara muhabiri Senem Büyüktanır ile Ankara-Tuzluçayır’da düzenlenen eylemde neler yaşandığını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.