Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezonun ilk kupaları sahiplerini buldu: Trabzonspor, Sivasspor’u farklı geçti – Darwin Nunez’den Erling Haaland’a gözdağı – Bayern Münih kaldığı yerden – Sekiz gollü maçta kazanan PSV Eindhoven 

Futbolseverler, 2022-2023 sezonu heyecanını yaşamaya şimdiden başladı. Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen liglerinde takımlar, yenilenmiş kadrolarıyla sezonun ilk kupasını kazanmak için sahaya çıktı.

Trabzonspor, Süper Kupa’yı üst üste ikinci kez kazandı

38 yıllık aranın ardından Süper Lig’de mutlu sona ulaşan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi Sivasspor ile İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Süper Kupa için karşı karşıya geldi. 

Trabzonspor, maçın ilk düdüğünden itibaren Sivasspor’a büyük üstünlük kurdu. Bordo-mavililer, rakibini Andreas Cornelius (2), Jens Stryger Larsen ve Anastasios Bakasetas’ın (penaltı) attığı goller ile 4-0 mağlup ederek üst üste ikinci kez kupanın sahibi oldu. Trabzonspor böylelikle Süper Kupa’yı üçüncü kez müzesine götürdü.

Trabzonsporlu futbolcular, Süper Kupa sevincini taraftarları ile paylaştı:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Darwin Nunez’den Erling Haaland’a gözdağı 

Premier Lig şampiyonu Manchester City, Leicester şehrindeki King Power Stadyumu’nda FA Cup şampiyonu Liverpool ile kozlarını paylaştı. 

Jürgen Klopp’un çalıştırdığı Liverpool, 21. dakikada Trent Alexander-Arnold’ın golü ile öne geçti. İlk yarıyı geride kapatan Manchester City, karşılaşmanın 70. dakikasında Julian Alvarez ile beraberliği yakaladı. Ancak çabuk reaksiyon gösteren Liverpool, 83. dakikada Mohamed Salah’ın penaltı golü öne geçti. Maçın skorunu ise Kırmızılar’ın sezon başında Benfica’dan transfer ettiği Darwin Nunez belirledi. 

Jürgen Klopp, Liverpool’da kazanabileceği tüm yerel kupaları kazandı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bayern Münih kaldığı yerden 

Almanya Süper Kupası’nda Bayern Münih ve Leipzig karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Bayern Münih, Jamal Musiala’nın golüyle 1-0 öne geçerken yeni transfer Sadio Mane, 31. dakikada skoru 2-0’a getirdi. 45. dakikada sahneye çıkan Benjamin Pavard, farkı üçe çıkardı. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Leipzig, 59’da Marcel Halstenberg’le farkı ikiye indirirken 66. dakika Serge Gnabry, farkı tekrar üçe çıkardı. Maçın son dakikaları ise gol yağmuruna sahne oldu. Christopher Nkunku, 77. dakikada penaltıdan bulduğu golle skoru 4-2’ye getirdi. 89. dakikada Dominik Szoboszlai’nin asistinde Daniel Olmo, aradaki farkı bire indirerek Leipzig’i umutlandırdı. Maçın skorunu ise Leroy Sane belirledi. 

Leipzig’i 5-3 mağlup eden Bayern Münih, Almanya Süper Kupası’nı dokuzuncu kez müzesine götürdü. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

PSV Eindhoven, Ajax’ı mağlup ederek kupaya uzandı

Hollanda’nın iki köklü kulübü Ajax ile PSV Eindhoven, Johan Cruijff Arena’da Süper Kupa finalinde kozlarını paylaştı.  

Ajax, 15. dakikada yeni transferi Steven Bergwijn ile üstünlüğü yakaladı. Ancak PSV Eindhoven, bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline geçirdi. PSV, 32 ve 45. dakikalarda Guus Til’in kaydettiği gollerle ilk yarıyı önde tamamladı.

Soyunma odasına 2-1 geride giden Ajax, ikinci yarıya fırtına gibi başladı ve 54. dakikada Anthony’nin golüyle skorda dengeyi sağladı. Kalesinde gördüğü golün ardından toparlanan PSV, Cody Gakpo ile tekrar öne geçti. 69. dakikada ise sahneye çıkan Guus Til, kendinsinin üçüncü, takımının dördüncü golünü kaydederek farkı ikiye çıkardı. Ajax’ın genç yıldızı Muhammed Kudüs, 72. dakikada farkı bire indirse de takımını skora ortak edemedi. PSV’nin yaz transfer döneminde PSG’den kadrosuna kattığı Xavi Simmons, 90+1’de takımının beşinci golünü kaydetti ve skoru belirledi.

Karşılaşmadan 5-3’lük galibiyetle ayrılan PSV, Hollanda Süper Kupası’nı 12. kez müzesine götürdü.

Ruud van Nistelrooy, teknik direktörlük kariyerinin ilk kupasını kazandı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.