Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (107): Süper Lig kulüplerinin yaz transfer döneminde yapmış olduğu en iyi beş transfer

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Kulüpler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluk kazanabilmek için kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Medyascope Spor Servisi olarak, yaz transfer döneminde yapılmış en iyi beş transferi sizin için seçtik. 

5) Jese Rodriguez (MKE Ankaragücü)

2021-2022 sezonunda harikalar yaratan MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldi. 2020-2021 sezonunda veda ettiği Süper Lig’e bir yıl aradan sonra geri dönen sarı-lacivertliler, Mustafa Dalcı teknik direktörlüğünde kadrosunu şekillendirmeye devam ediyor. 

Yeni sezonda küme düşme korkusu yaşamak istemeyen Ankaragücü, hücum hattını Jese Rodriguez ile güçlendirerek rakiplerine adeta gözdağı verdi. Başkent temsilcisi, Jese’yi İspanya LaLiga 2 ekiplerinden Las Palmas’tan bedelsiz olarak kadrosuna kattı. 

Real Madrid altyapısından yetişen Jese Rodriguez, eflatun-beyazlı kulüpte yedi sezon forma giydi. Jese, Madrid’de 94 maçta süre alırken bu karşılaşmalarda toplam 18 gol attı ve 13 asist yaptı. 29 yaşındaki santrfor, 2016-2017 sezonu yaz transfer döneminde 25 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Paris Saint-Germain’e (PSG) transfer oldu. Ancak Jese Rodriguez’in kariyeri, PSG’ye katılmasının ardından düşüşe geçti. Fransız ekibinde yeterli forma şansını bulamayan Jese; Stoke City, Real Betis, Sporting Lizbon ve Las Palmas gibi kulüplerde kariyerini sürdürdü. İspanyol yıldız, son olarak formasını terlettiği Las Palmas’ta 57 maça çıkarken bu karşılaşmalarda toplam 21 gole doğrudan katkı sağladı. 

29 yaşındaki yıldız ismin yeni sezonda Ankaragücü’nün gol yükünü çekmesi bekleniyor. Sarı-lacivertli taraftarlar da Jese’yi sahada görmek için sabırsızlanıyor.

https://twitter.com/sporarena/status/1545133955229405187?s=20&t=E7tr-eMckQ6wMv6Dz-QZyA

https://www.youtube.com/watch?v=QVA-NTLM_iM

4) Henry Onyekuru (Adana Demirspor)

Vincenzo Montella yönetiminde 2021-2022 sezonuna damga vuran Adana Demirspor, yaz transfer döneminde Yaroslav Rakitskyi, Kevin Rodrigues, Badou Ndiaye ve Henry Onyekuru gibi isimleri kadrosuna kattı. Mavi-lacivert renklere gönül vermiş taraftarları en heyecanlandıran transfer ise şüphesiz Onyekuru oldu. 

Yunus Akgün’ün Galatasaray’a geri dönmesinin ardından kanat rotasyonunda eksilen Adana Demirspor, bu boşluğu Henry Onyekuru ile doldurdu. 25 yaşındaki Nijeryalı yıldız futbolcu, Türk futbolseverlerin oldukça yakından tanıdığı bir isim. Eupen ve Anderlecht’de geçirdiği harika sezonların ardından Galatasaray’ın yolunu tutan Henry Onyekuru, 2018-2019 sezonunda forma giydiği 44 karşılaşmada toplam 16 gol atıp, dört de asist yaparak sarı-kırmızılı taraftarların adeta sevgilisi oldu. Ancak Onyekuru, Galatasaray’da kiralık geçirdiği bu sezonun ardından bir daha eski formunu yakalamayı başaramadı. Son olarak Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos’ta top koşturan Nijeryalı kanat oyuncusu, süre aldığı 27 karşılaşmada sadece bir kez gol sevinci yaşayabildi. 

Olympiakos’tan kiralık olarak Adana Demirspor’a transfer olan Henry Onyekuru, yeni sezonda performansını artırmayı hedefliyor. Onyekuru’nun bu amaç doğrultusundaki yol arkadaşı ise şüphesiz İtalyan yıldız Mario Balotelli olacak. Balotelli, geçtiğimiz sezon Yunus Akgün ile Adana Demirspor hücumlarının vazgeçilmez ismi olmuştu. 

3) Haris Seferovic (Galatasaray)

Sergio Oliveira ve Leo Dubois’yı kadrosuna katan Galatasaray, hücum hattında Mostafa Mohammed’den boşalan bölgeyi Haris Seferovic ile doldurdu. Radamel Falcao, Bafetimbi Gomis, Halil Dervişoğlu gibi isimlerden verim alamayan sarı-kırmızılılar, yeni sezonda İsviçreli santrforun ayağına bakacak.

Portekiz temsilcisi Benfica’nın İsviçreli yıldızını kiralık olarak kadrosuna katan Galatasaray, Haris Seferovic’in çok yönlü bir futbolcu olmasına güveniyor. Hem sırtı dönük oyunda hem de ceza sahası içindeki bitiriciliği ile adından söz ettiren Seferovic, kariyerinin büyük bölümünü Eintracht Frankfurt ve Benfica’da geçirdi. Üç sezon top koşturduğu Frankfurt’ta 96 maça çıkan İsviçreli yıldız, bu karşılaşmalarda toplam 19 kez gol sevinci yaşadı ve bedelsiz olarak Benfica’nın yolunu tuttu. Haris Seferovic, Benfica tarihine ise adını yazdırmayı başardı. Beş yıl boyunca Portekiz ekibinin formasını terleten Seferovic, toplam 74 gol atarken, 19 da asist yaptı. 

Haris Seferovic, Galatasaray’ın sezon öncesi hazırlık kampının da yıldızı oldu. Seferovic, yeni kulübünde forma giydiği üç hazırlık maçında iki gol, iki asistlik performansın altına imza attı. 

https://twitter.com/trtspor/status/1551276454134030340?s=20&t=AsoyHgV9GFimITuGwExNog

2) Joao Pedro (Fenerbahçe)

Jorge Jesus yönetiminde yeni sezona hazırlanan Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Sarı lacivertliler, ilk olarak Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan Joao Pedro ile üç yıllık sözleşme imzalandığını resmen duyurdu. Fenerbahçe, böylelikle Mert Hakan Yandaş, Vedat Muriqi ve İrfan Can Kahveci’nin ardından ezeli rakibine bir transfer çalımı daha atmış oldu. Fenerbahçe, Pedro transferi için Cagliari’ye 4 milyon 680 bin euro bonservis bedeli ödeyecek.

Fenerbahçe, 2022-2023 sezonunda sekiz yıllık şampiyonluk hasretine son vermek amacında. Sarı lacivertliler, bu amaç doğrultusunda Joao Pedro’dan çok şey bekliyor. Kariyerine Brezilya’nın Atletico Mineiro kulübünde başlayan Pedro, daha sonra sırasıyla Palermo, Vitoria Guimaraes, Penarol, Santos, Estoril Praia ve Cagliari kulüplerinde oynadı. Brezilya asıllı İtalyan yıldız, en parlak dönemini ise Cagliari’de geçirdi. 2014’ten bu yana Cagliari için ter döken Joao Pedro, sekiz sezonda çıktığı 271 maçta 86 gol ve 28 asistlik performans sergiledi.

Öte yandan Fenerbahçe taraftarı, sahada görmek için sabırsızlandıkları Joao Pedro’nun sakatlık haberi ile sarsıldı. Geçen sezon İtalya Ligi’nde en çok dakika alan futbolcu olan, beş yılda sakatlık yüzünden sadece bir maç kaçıran Joao Pedro, Fenerbahçe’de maça çıkmadan sakatlandı. Pedro’nun 15 güne kadar sahalara dönmesi bekleniyor.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1550205554915672064?s=20&t=QV4ykQs7Bx3HW9m7ZlXISw

1) Wout Weghorst (Beşiktaş)

Beşiktaş, Mario Gomez ve Vincent Aboubakar’ın ardından bir türlü santrfor bölgesinde istediğini bulamadı. Son olarak Michy Batshuayi’yi bu mevkide deneyen siyah-beyazlılar, Belçikalı yıldızın kötü performansı ile büyük hayal kırıklığı yaşadı. Valerien Ismael yönetiminde 2022-2023 sezonuna mutlak şampiyonluk parolası ile hazırlanan Beşiktaş, taraftarların kabusu haline gelen santrfor konusunu Wout Weghorst transferi ile çözmüşe benziyor. 

Kariyerine Emmen’de başlayan 1 metre 97 santimlik “dev” santrfor, sırasıyla Heracles ve AZ Alkmaar formalarını terletti. Wout Weghorst, Alkmaar’da geçirdiği iki sezon boyunca toplam 45 kez fileleri sarsarak adını duyurmayı başardı ve 2018-2019 sezonunda Wolfsburg’a 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 29 yaşındaki yıldız futbolcu, Almanya Bundesliga’da 3,5 sezon ter döktü. Weghorst, Bundesliga kariyerinde toplam 144 maçta forma giydi. Hollandalı golcü, bu süre zarfında 70 kez gol sevinci yaşadı ve İngiltere Premier Lig’in yolunu tuttu. Ancak Weghorst, 14 milyon euro karşılığında transfer olduğu Burnley’de beklentileri karşılayamadı.

Wout Weghorst şimdiden Beşiktaşlı taraftarların gözdesi olmuş durumda. Sampdoria ile oynanan hazırlık maçında fileleri sarsarak kulübüne “Merhaba!” diyen Weghorst, yeni sezonda Rachid Ghezzal ile birlikte fark yaratacağa benziyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.