Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (1 Ağustos 2022): Ankara’da cemevlerine saldırı, Aleviler, iktidar ve muhalefet | Akşener Kırklareli’nde

Editör: Egemen Gök

Ankara’da 30 Temmuz’da Alevilere ait vakıf ve derneklere saldırı düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü kısa zaman diliminde üst üste yapılan saldırıları tek kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Alevi vakıf ve dernekleri, cemevlerine yönelik saldırıları Ankara, İstanbul ve İzmir’de eylemlerle protesto etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kırklareli’nde. Akşener, Büyükkarıştıran beldesi, Pınarhisar ilçesi ve il merkezinde esnafı ziyaret etti.

TBMM, CHP’nin sağlık çalışanlarına şiddet konusunda genel görüşme başvurusu ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un çağrısı ile bugün saat 15:00’te olağanüstü toplanacaktı. Ancak Meclis’in olağanüstü toplanması çağrısına CHP ve İYİ Parti milletvekilleri katılırken, AKP ve MHP milletvekilleri kuliste bekledi. Yoklama sonucu 200 milletvekili bulunamadığı için toplantı yapılamadı.

Ukrayna’dan yapılan tahıl sevkiyatı bugün başladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), mısır yüklü ilk geminin saat 08:30’da Odessa Limanı’ndan yola çıktığını duyurdu.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, tarihçi, yazar ve 23. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu ile Alevilere yönelik saldırıyı, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Akşener’in Kırklareli ziyaretini, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile CHP’nin TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmasını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.