Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (1 Ağustos 2022): Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı & Alevilere saldırı & Kiralar düşecek mi?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı bugün başlıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), mısır yüklü ilk geminin TSİ 08:30’da Odessa Limanı’ndan yola çıktığını duyurdu. 26 bin ton mısır taşıyan geminin yarın İstanbul’a varması bekleniyor.

Ankara’da iki gün önce (30 Temmuz) Alevilere ait toplam beş vakıf ve derneğe saldırılar düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü kısa zaman diliminde üst üste yapılan bütün saldırıları tek kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Alevi vakıf ve dernekleri, cemevlerine yönelik saldırıları Ankara, İstanbul ve İzmir’de protesto etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir saldırganın yakalandığını açıkladı. Alevi Düşünce Ocağı Başkanı Doğan Bermek yaşananları Gündem’de yorumladı.

Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, Türkiye ve dünyada ekonomide son gelişmeleri ve Türkiye’nin kira krizini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.