Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (25): Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı, İtalya’da Türkiye karşıtı başbakan adayı & Çin, Tayvan’ı işgal eder mi?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı bugün başlıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), mısır yüklü ilk geminin TSİ 08.30’da Odessa Limanı’ndan yola çıktığını duyurdu. 26 bin ton mısır taşıyan geminin yarın İstanbul’a varması bekleniyor.

İtalya’da siyasi kriz sürüyor. Başbakan Mario Draghi’nin istifa etmesinin ardından ülke yeni bir kaosa sürüklendi. 25 Eylül’de düzenlenecek erken seçimlerde anketlere göre favori yüzde 23 oy oranıyla İtalya’nın Kardeşleri Partisi. Partinin genel başkanı Giorgia Meloni ise İtalya’nın ilk kadın başbakanı seçilebilir. Peki Türkiye Meloni’yi neden bu kadar seviyor?

Senem Görür, emekli Büyükelçi Selim Kuneralp ve hukukçu Yunus Emre Erdölen tartıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.