Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (2 Ağustos 2022): Abdullah Gül’den AKP ve Erdoğan’a eleştiriler | Kılıçdaroğlu Erzurum’da

Editör: Egemen Gök

TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle grup toplantısı yerine her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 128 milletvekili ile birlikte ilk toplantı için Erzurum’a gitti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyaset ve ekonomi gündemine dair Karar gazetesine açıklamalarda bulundu.

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç (ANG) Santrali’ndeki tartışmalar bitmiyor. Projede yer alan yerli şirketlerden IC İçtaş A.Ş.’nin sözleşmesinin feshedilmesi Akkuyu’da yaşananları yeniden gündeme getirdi. 

Usame bin Ladin’in ölümünden sonra El Kaide’nin liderliğini üstlenen Eymen el Zevahiri öldürüldü. Afganistan’da düzenlenen drone saldırısı sonucu öldürülen el Zevahiri, bin Ladin’in sağ kolu ve El Kaide’nin baş ideoloğu olarak biliniyordu.

Asya ziyaretine devam eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi‘nin uçağı Tayvan‘a indi. Tayvan halkı ile dayanışmanın ABD için her zamankinden daha önemli olduğunu söyleyen Pelosi’nin ziyaretine Çin’den tepki geldi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile Kılıçdaroğlu’nun Erzurum temaslarını, gazeteci Mehmet Ocaktan ile Abdullah Gül röportajını, siyasetbilimci ve Medyascope yorumcusu Ülkü Doğanay ile Gül röportajının yankılarını ve siyasi etkilerini konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.