Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da sıcaktan bunalan köpeklere ve kedilere fanlı çözüm

Japonya’nın başkenti Tokyo merkezli Sweet Mommy isimli bir kıyafet üreticisi, veterinerlerle anlaştı ve ülkedeki kavurucu sıcaklarda köpekleri ve kedileri serinletmesi için giyilebilir vantilatör üretildi.

Sweet Mommy, veterinerlerle anlaşarak köpekler ve kediler için giyilebilir vantilatör üretti. Kıyafet üreticisi, Japonya’daki aşırı sıcaklar nedeniyle köpek ve kedilerin tüylerini tıraş edemeyen evcil hayvan sahiplerinin yaşadığı sorunu bu şekilde çözmeyi hedefliyor.

Sweet Mommy’nin Başkanı Rei Uzawa, geliştirdiği fikir hakkında şunları söyledi:

“Bu yıl neredeyse hiç yağmur yağmadı. Sıcak günlerse oldukça hızlı geldi. Bu duruma bakarsak, inovasyonumuz sektör için oldukça gerekli.”

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.