Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lice’de AKP’li altı yönetici ilçe başkanını menfaat temin etmekle suçlayarak istifa etti | İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay: “Yolsuzluk ve hırsızlık yapmadım, DEVA’ya geçmek için bahane arıyorlar”

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde AKP ilçe teşkilatında görevli altı yönetici AKP İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay’ı AKP kimliğini çıkar ve menfaat temin etmek için kullanmakla suçlayarak görevlerinden istifa etti. Tuncay’ın eşi Hatice Tuncay’ın teşkilattan habersiz kamu kurum müdürleriyle toplantı yaptığı, yaşanlar nedeniyle parti üyelerinin sürekli istifa ettiği iddia edildi. Medyascope’a konuşan AKP İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay ise “Yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık ve edepsizlik yapmadım. Bazı arkadaşlar DEVA’a geçmek için bahane arıyorlar” dedi.

“Başkanın eşi Hatice Hanım teşkilattan habersiz kamu kurum müdürleriyle toplantı yapıyor”

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde AKP ilçe teşkilatında görevli Seçim İşleri Başkanı İbrahim Demir, Sosyal Politikalar Başkanı Mahfuz Ayık, Ekonomi ve Engelli Birim Başkanı Kütbi Gözen ile Yönetim Kurulu üyeleri Garip Babür, Yahya Şitilay, Eşref Buğar yazılı açıklama yaparak görevlerinden istifa etti.

29 Temmuz’da AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’na verilen “Ak Parti Lice İlçe teşkilatı yönetim ve yürütmeden toplu istifa talebimizdir” başlıklı metinde şöyle denildi:

“AK Parti Lice İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay göreve geldiğinden bu yana bir gün seçim çalışması yapmamıştır. Evleri Diyarbakır’dadır. Haftada bir gün gelip resim çekip Lice Belediyesi, hastane, Milli Eğitim Müdürlüğü, DİSKİ Müdürlüğü, kurumlara uğrayıp gidiyor. AK Parti kimliğini çıkar ve menfaat temin etmek için kullanıyor. İlçeye bağlı Oyuklu ve Üçdamlar mahallelerinde ikamet eden parti üyelerimiz bu yüzden başka partilere geçtiler. Üyelerimiz sürekli istifa ediyor. Kimse bunlar yüzünden partiye uğramıyor. Başkanın eşi Hatice Hanım bile teşkilattan habersiz kamu kurum müdürleriyle toplantı yapıyor. İlçe teşkilatına bile bağlı değil. Bu durumlar hem teşkilatımız hem de ilçemize zarar verecek boyutlara ulaştı. Bu bağlamda vebal almak istemiyoruz. Bu yüzden teşkilatımızı topladık. Daha fazla spekülasyona fırsat vermemek için istifa ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Biz bundan sonraki dönemlerde de partimizin bize vereceği her türlü görevi en iyi şekilde yerine getirme gayretinde bulunacağız.”

AKP İlçe Başkanı Tuncay: “DEVA’ya geçmek için bahane arıyorlar”

Görevlerinden istifa eden parti yönetcilerinin suçladığı AKP Lice İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay, Medyascope’a konuştu. Tuncay, yöneticilerin ceviz kabuğunu doldurmayacak bahanelerle kendisini suçladığını savunarak şöyle dedi:

“Allah’a çok şükür, hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk ve edepsizlik ile suçlanmıyorum. Bu arkadaşlarımızdan bazıları DEVA’ya geçmek için bahane arıyorlar. Benim Diyarbakır’da da evim vardır, e-devet üzerindeki adresim Lice’dedir. İstifa dilekçesinde imzası bulunanlardan bazıları imzalarını geri çekti Bugün bu yaşanan olay ile ilgili il Teşkilat başkanı ve ilçe koordinatörü buraya gelip bu arkadaşlarla görüşecekler.Toplu istifa söz konusu değildir. Tek dilekçe ile toplu istifa olmaz. Tüzüğümüze göre istifalarını bana vermeleri gerekirken, götürüp il başkanlığına vermişler. Görevimizin başındayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.