Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (2 Ağustos 2022): Ölüm tehdidi alan Esin Şenol yaşadıklarını anlattı & Vatandaş ekonomide kime güvenecek?

Kabine toplantısının ardından dün (1 Ağustos) kameraların karşısına geçen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşı enerji tasarrufu yapmaya çağırdı. “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” diyen Erdoğan, bu hamle ile kiraların düşeceğini söyledi. Erdoğan, “Gelecek bir yılımızı bile göremediğimiz bir yerden, bugün 2053 vizyonunu inşa etmeye başlamış bir  ülke konumuna geldik” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah saatlerinde partili kurmaylarıyla beraber Erzurum’a gitti. TBMM’nin tatile girmesinin ardından, her salı günü yapılan grup toplantısını il il gezerek yapma kararı aldı. İlk durak Erzurum’da grup toplantısının ardından MYK toplantısına katılacak olan Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, ofisinin bulunduğu binaya dana dili bırakıldığını ve bir kişinin “hakkında adım adım cinayet planladığını” sosyal medya hesabından duyurdu. Koronavirüs salgınının başından beri bazı aşı karşıtı gruplar tarafından hedef gösterilen Şenol, yaşadıklarını Gündem’de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.