Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da kapatılan Türk okulları yeniden açılıyor

Suudi Arabistan’da kapatılan Türk okulları yeniden açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren ve geçen yıl kapatılan Türk okullarının yeniden açılması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Türkiye, Ortadoğu’da son yıllarda diplomatik ilişkilerinin bozulduğu ülkeler ile ilişkilerini yumuşatmaya çalışıyor. Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasında ilişkilerini normalleştirmek istediği ülkelerden biri de Suudi Arabistan’dı. İki ülke arasındaki “normalleşme adımları” ise Kasım 2020’de atılmaya başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, Türk hükümetinin diplomatik temasları ve MEB’in girişimleri ile Suudi Arabistan’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren okulların yeniden hizmete açılacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Suudi Arabistan yönetiminin kararıyla başkent Riyad ve diğer vilayetlerde faaliyet gösteren Türk okulları 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonu itibarıyla kademeli olarak kapatılmıştı.

Türk hükümetinin diplomatik temasları ve Millî Eğitim Bakanlığının girişimleri ile Suudi Arabistan’da Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren okullar, yeniden hizmete açılıyor.”

MEB Bakanı Mahmut Özer, Fransa’nın başkenti Paris’te katıldığı “Eğitimin Dönüştürülmesi Ön Zirvesi” kapsamındaki temasları çerçevesinde Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Hamad Al Shaikh ile görüşmüş ve görüşmede okulların son durumu gündeme gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.