Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (110): Süper Lig’e damga vurmuş beş teknik direktör şimdi nerede?

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Sezon başı itibariyle ligde görev alamayan, geçmişte gerek renkli kişilikleri gerek başarı/başarısızlıklarıyla damgasını vurmuş teknik direktörleri Medyascope Spor Servisi olarak sizler için derledik.

5) Hikmet Karaman

Son olarak geçtiğimiz sezon görev yaptığı Kayserispor ile yaz sonunda yollarını ayıran deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman bu sezon başlangıcında herhangi bir takımda görev almıyor. Geçtiğimiz sezon Kayserispor ile ligde iniş-çıkışlı bir sezonun ardından takımını kupa finaline kadar taşımayı başarmıştı. Görece başarılı giden sezona rağmen taraftarlarla arasındaki bağı kopan tecrübeli hoca, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Sivasspor’a karşı alınan uzatmalı mağlubiyetin ardından Kayserispor’dan ayrıldı.

62 yaşındaki Hikmet Karaman, bu sezonda herhangi bir takımın başında başlamasa da, şüphesiz görevinden ayrılan ilk teknik direktörün ardından gündeme gelecek başlıca isimler arasında yer alıyor. Şayet geçtiğimiz sezonun başında da kulüpsüz durumda iken ilk haftanın ardından Yalçın Koşukavak’ın Kayserispor’dan ayrılması üzerine görevi devralan Hikmet Karaman sezonu tamamlamayı başarmıştı.

Takım çalıştırmadığı dönemlerde sürekli dünyanın dört bir yanında futbolu yerinden takip ederek, bu yaşında bile hala kendini yenilemek adına büyük efor sarf eden Karaman, muhtemelen şu anda dünyanın herhangi bir yerinde bir futbol karşılaşmasını takip ediyordur. Saha dışındaki sempatik tavırları ile taraflı tarafsız tüm futbol severlerin sempatisini kazanan Hikmet Hoca’yı umarım en kısa zamanda tekrardan yeşil sahanın kenarında görürüz.

4) Yılmaz Vural

Renkli kişiliği ve Anadolu’da gitmediği yer kalmayan ligimizin aktif en eski teknik direktörlerinden Yılmaz Vural da yeni sezona takımsız giriyor. Son olarak 2020-2021 sezonunda BB Erzurumspor’u çalıştıran 69 yaşındaki Yılmaz Hoca, bir süredir teknik direktörlükten uzak durumda.

Son yıllarda genellikle çalıştırdığı takımlarda kısa süreli birliktelik yaşayan deneyimli teknik direktörün, sıradaki durağının neresi olacağı herkes için merak konusu. 1986’dan beri sürdürdüğü faal teknik direktörlük kariyerinde 35 yılda çalıştırdığı 30 farklı takım ile ulaşılması güç bir başarının da sahibi.

Saha içinde ve saha dışındaki renkli kişiliği ile futbolla ilgisi bulunmayan insanların bile yakından tanıdığı Yılmaz Vural, genellikle küme düşme hattında bulunan takımların onu istemesinden de yakınıyor. Çaresiz konumda bulunan takımların ilk adresi haline gelen deneyimli hoca yeni sezonda da düşme potasındaki kulüplerin ilk adresi olacaktır. 

3) Aykut Kocaman

Son olarak 2020-2021 sezonunda Medipol Başakşehir FK’yı çalıştıran tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman da yeni sezona takımsız giren teknik direktörler arasında yer alıyor. Başarısız geçen Başakşehir macerasının ardından geçtiğimiz sezon takım çalıştırmayan Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig tarihinin en çok maça çıkan teknik direktörleri arasında yer alıyor.

57 yaşındaki deneyimli hoca, yeni sezonda da teknik direktörüyle yollarını ayıran takımlar için en iyi alternatiflerden birisi olarak yer alıyor. Gerek saha içinde, gerekse saha dışında ağırbaşlı tavırlarıyla futbolseverlerin takdirini toplayan teknik adamı umuyoruz ki en kısa zamanda yeniden yeşil sahalarda görebiliriz. Taktik disipline olan bağlılığı ve detaycılığı ile sistem takımı kurmak isteyen kulüpler adına en iyi seçeneklerden birisi olabilir. 

2) Samet Aybaba

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezona kulüpsüz giren bir diğer isim ise 66 yaşındaki deneyimli teknik direktör Samet Aybaba. Son olarak 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor’da görev yapan tecrübeli isim, başarısız sezon başlangıcının ardından takımdan ayrılarak görevini Vincenzo Montella’ya teslim etmişti. Ligde en fazla maça çıkan teknik direktör olan Samet Hoca, yeni sezona kulüpsüz girse de işleri yolunda gitmeyen takımlardan birisinde kendine yer bulacaktır.

Sempatik ve mütevazı tavırları, “Feda” sezonunda çalıştırdığı Beşiktaş zamanlarında galibiyet yemeği olarak takımla birlikte menemem yapan Samet Aybaba, taraflı/tarafsız herkesin sevgisini kazanmış isimler arasında yer alıyor. Oyuncular ile kurduğu güçlü iletişim ile zor duruma düşen takımlar adına en iyi seçeneklerden biri olan Samet Aybaba’nın, çok uzun süre takımsız kalmayacağını tahmin etmek zor değil.

1) Ersun Yanal

Son olarak geçtiğimiz sezonda Fraport TAV Antalyaspor’u çalıştıran 60 yaşındaki tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal da yeni sezona takımsız giren isimler arasında yer alıyor. Akdeniz ekibinde başarısız geçen sezon başlangıcının ardından görevini Nuri Şahin’e teslim eden Ersun Hoca ardından takım çalıştırmamıştı.

Özellikle 2000’li yılların başlarında Türk futboluna bir çok modern antrenman metodlarını da getiren isimlerden olan deneyimli teknik direktör, tempolu ve yüksek efor isteyen hücum futbolu ile biliniyor. Son çalıştırdığı Fraport TAV Antalyaspor kariyerinde kadro kalitesinden ötürü kendisiyle özdeşleşmiş bir futbol yerine daha savunmacı bir futbol anlayışı oturtan Ersun Yanal, bu tarz bir anlayışa sahip futbol oynatabileceğini de herkese göstermişti.

Son yıllarda teknik direktörlük kariyerinde kurulan kötü kadrolarının kurbanı olan tecrübeli isim, yeni sezonda da dinamik, yüksek efor isteyen bir oyun hayali olan takımlar için en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Oynattığı futbol ile ekran başında izleyicilerin bile enerjisini yükselten Ersun Hoca’yı, umarız en yakın zamanda yeniden yeşil sahalarda görürüz.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.