Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün kimdir?

Resmi Gazete’de bugün (3 Ağustos) yayımlanan kararla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) geçtiğimiz pazar (31 Temmuz) günü yapılan Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumuna ilişkin ortaya atılan “Sorular biliniyordu” iddiası Türkiye’nin gündemini belirliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, soruların önceden Yediiklim adındaki bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürdü. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) iddiaların asılsız olduğunu belirtti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun araştırılması için dün (2 Ağustos) Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdi. Resmi Gazete’de bugün (3 Ağustos) yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

Halis Aygün kimdir?

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968 yılında Giresun Şebinkarahisar’da doğdu. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü bitirip mezun olan Aygün, yüksek lisansını da 1992 yılında aynı üniversitede yaptı. Aygün, doktorasını 1997’de London City University’de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün; Kocaeli Üniversitesi’nde 1998’de yardımcı doçent, 2000’de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

Aygün, Eylül 2018’de Erdoğan tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanı olarak göreve getirildi.

Halis Aygün’ün MHP ile bağlantısı var mı?

Medyascope‘un ulaştığı kaynaklar, Aygün’ün Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) yakın bir isim olduğunu ve görevden alınmasının bir siyasi hamle anlamına gelebileceğini iletti. Aygün’ün sosyal medya üzerinden 2018 yılında Dünya Türkçülük gününü kutladığı, 2020 ve 2021 yıllarında ise Nihal Atsız’ı andığı görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.