Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (3 Ağustos 2022): KPSS/ÖSYM skandalı büyüyor | Kılıçdaroğlu Roboski’ye gidiyor | Yıllık enflasyon yüzde 79,60

31 Temmuz’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan bazı soruların, Yediiklim Yayıncılık’ın deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu yönünde iddialar gündeme gelmişti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombalamasıyla öldürülen 34 kişinin aileleriyle helalleşmek için, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile yarın Roboski’ye gidecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları temmuzda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79,60 artış kaydetti. Böylelikle yıllık tüketici enflasyonu 1998 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. ENAG’a göre ise yıllık enflasyon temmuzda yüzde 176’ya yükseldi. 

Gezi Davası kararları sonucu tutuklananlar için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde (TMMOB) başlatılan Adalet Nöbeti’nin 100. günü. İstanbul-Karaköy’deki TMMOB binası önünde toplanan yurttaşlar, cezaevinde tutulan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya ile KPSS skandalını, Rawest Araştırma Direktörü Reha Ruhavioğlu ile Kılıçdaroğlu’nun Roboski ziyaretinin anlamını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.