Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu Roboski aileleri ile helalleşmek için bölgeye gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombalaması sonucu öldürülen 34 kişinin aileleriyle helalleşmek için, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte bugün Roboski’ye gidecek. 

Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre görüşme oldukça gizli planlanmıştı ancak son anda basına sızdı. Yetkililer, Medyascope’a Kılıçdaroğlu’na partiden de az sayıda yetkilinin eşlik edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu helalleşme görüşmesine basın mensuplarının götürülmeyeceği, parti görevlilerinin fotoğraf ve görüntü servis edeceği belirtildi. Alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu, helalleşme görüşmesinden sonra bölgede açıklama yapacak ve bu açıklama parti tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Roboski’de ne olmuştu?

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 uçaklarının bombardımanıyla 34 sivil öldürüldü. Roboski Katliamı olarak anılan olayda yaşamını yitiren 34 kişiden 28’i Encü ailesine mensuptu ve bombalamadan Encü ailesinden Servet Encü kurtulabildi. 

Genelkurmay Başkanlığı bombardımanın ardından “28 Aralık 2011 tarihinde saat 18.39’da tespit edilen grubun PKK’nın kullandığı yolları kullanması sebebiyle vurulmasına karar verildiğini ve operasyonun TSK 21.37-22.24 arasında gerçekleştiğini” açıklaması yaptı. Olayın ardından “yanlış istihbarat” tartışmaları yaşandı, istihbaratın ABD tarafından verildiği iddiaları ortaya atıldıysa da bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Daha sonra ise öldürülen 34 kişinin Irak’tan Türkiye’ye mazot ve sigara getiren Kürt vatandaşların oluşturduğu bir kaçakçı kafilesi olduğu açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.