Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (3 Ağustos 2022): TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 79,60 – Prof. Dr. Ceyhun Elgin yorumladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon temmuz ayında TÜFE’de yüzde 2,37 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 79,60’a yükseldi. Akademisyenlerin ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yıllık enflasyonun yüzde 176 olduğunu açıkladı. Ekonomist Prof. Dr. Ceyhun Elgin, rakamları ve Türkiye’de enflasyonun gidişatını Gündem’de yorumladı.

Gazi Üniversitesi’nden enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u öldürme planlarına dair paylaşımları olan ve profesörün kapısına dana dili bırakan şüpheli, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şüpheli, sosyal medyadan “Durmak yok, yola devam” paylaşımı yaptı. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, bir süredir aşı karşıtlarının hedefindeydi.

Avusturya’da aşı karşıtlarından ölüm tehditleri alan doktor Lisa-Maria Kellermayr intihar etti. Ülke, sağlıkta şiddeti konuşuyor. Gazeteci Işın Eliçin, Avusturya’daki tartışmaları Gündem’de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.