Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden şüpheli serbest bırakıldı: “Durmak yok, yola devam”

Gazi Üniversitesi’nden enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u öldürme planlarına dair paylaşımları olan ve profesörün kapısına dana dili bırakan aşı karşıtı M.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Zanlı, sosyal medyadan “Durmak yok, yola devam” paylaşımı yaptı. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Şenol, bir süredir aşı karşıtlarının hedefindeydi.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin bulunduğu binaya dana dili bırakıldığını duyurmuş, ölümle tehdit edildiğini açıklamıştı. Kendini sosyal medya hesabında “avcı” diye tanımlayan ve silahlı pozlar veren zanlının, Prof. Dr. Şenol’un ofisinin olduğu binaya kadar geldiği, o anları “Av oyunu” diyerek sosyal medyada paylaştığı belirlenmişti.

Sosyal medyada şüpheli mesajları bulunan ve Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin önüne gittiği belirlenen M.Y’nin serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Hakkında inceleme başlatılan ve Eskişehir Adliyesi’nde ifade veren M.Y.’nin sosyal medyadan, “Hakkımda çıkan ‘gözaltına alındı, her yerde aranıyor’ haberleri asılsızdır. Bugün Eskişehir adliyesine davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık ve kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde, durmak yok yola devam” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Geçmiş olsun. Ön kapıdan alıp arka kapıdan salmazlar umarım” mesajını alıntılayarak “Öyle yapmışlar. Eylemini tamamlasın diye. Bir katilin anatomisi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.