Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alabora olan yelkenlisinde 16 saat hayatta kaldı

Portekiz’in başkenti Lizbon’dan denize açılan ve yelkenlisi Atlas Okyanusu’nda alabora olan Fransız denizci, 16 saat boyunca hayatta kalmayı başardı. İspanyol sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan denizcinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

12 metrelik yelkenlisi ile Portekiz’in başkenti Lizbon’dan denize açılan 62 yaşındaki Fransız bir denizci, pazartesi günü (1 Ağustos) geç saatlerde acil durum sinyali gönderdi. İspanyol sahil güvenlik ekipleri, beş dalgıç ve üç helikopter taşıyan kurtarma gemisiyle yola çıktı ve denizcinin bulunduğu yere ulaştı.

Bölgede ters dönmüş tekneyi bulan yetkililer, denizcinin yaşadığını teyit etmek için yelkenliye vurdu ve yelkenlinin iç kısmındaki denizci kendilerine karşılık verdi. Denizdeki dalga nedeniyle kurtarma operasyonunu o an yapamayan ekipler, alabora olan yelkenliye yüzdürme balonu bağladılar ve sabaha kadar beklediler.

Denizci, kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Bir sonraki gün ise yetkililer, yelkenlinin alt kısmına doğru yüzerek denizciyi kurtarmayı başardılar. Kurtarma operasyonunun ardından dalgıçlar, denizcinin hayatta kalmasının imkansız olduğunu söyledi. İspanya Deniz Güvenliği ve Kurtarma Derneği ise operasyonun ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Kurtarılan her can bizim en büyük ödülümüz” ifadesini kullandı.

Hava yoluyla bölgeden alınarak hastaneye götürülen denizcinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.