Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (4 Ağustos 2022): Kılıçdaroğlu Roboski aileleriyle helalleşti | KPSS/ÖSYM skandalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombalaması sonucu öldürülen 34 kişinin aileleriyle helalleşmek için, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte bugün Roboski’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, görevine başladı. Ersoy, bugün yaptığı ilk basın toplantısında, 31 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) oturumların iptal edildiğini duyurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevi’ne operasyon düzenledi. Ankara’da yayınevine ait iki adreste arama yapıldı. Yediiklim Yayınevi’nin sahibi Münir Çelik, yayınevinin Ankara OSTİM’deki binası önünde açıklamalarda bulundu.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Roboski’de hayatını kaybeden Mehmet Ali Tosun’un babası Zeki Tosun ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vahap Coşkun ile Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” ziyaretini, Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile KPSS skandalında yaşanan gelişmeleri konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.