Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KPSS skandalı nedeniyle görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı

KPSS sınav sorularının bazılarının Yediiklim Yayınları tarafından basılan soru kitapçığındakilerle aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) soruşturma talimatı vermiş, hem de ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden almıştı. Dün (3 Ağustos) görevden alınan Aygün’ün yerine bugünkü Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Erdoğan ayrıca üç üniversiteye de yeni rektör atadı ve atama kararları aynı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu karara göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nuri Aydın, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne de Prof. Dr. Hacı Ali Mantar atandı.

ÖSYM’nin yeni başkanı Ersoy kimdir?

ODTÜ Matematik Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan Ersoy, yüksek lisans eğitimini ve doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü’nde tamamladı.

Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de profesör oldu. unvanını aldı. 2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020’den bu yana da aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı’nı yapıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.