Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (4 Ağustos 2022): KPSS skandalında son durum & Kılıçdaroğlu Roboski ile helalleşecek

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan bazı soruların, Yediiklim Yayıncılık’ın deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu yönünde iddiaların ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yayınevine operasyon düzenledi. Görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün yerine bugünkü Resmi Gazete’de yer alan cumhurbaşkanı kararı ile Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombalaması sonucu öldürülen 34 kişinin aileleriyle helalleşmek için, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte bugün Roboski’ye gidiyor. Siyasetçi Altan Tan, Kılıçdaroğlu’nun “hellalleşme” adımını ve bölgede CHP’ye yaklaşımı Gündem’de yorumladı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilecek YAŞ’ta albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.