Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’e Yalova’da uyuşturucu tepkisi — İYİ Parti Milletvekili Dikbayır: “Soylu 15 Temmuz’dan sonra uyuşturucuyla mücadeleye başladıklarını söyledi, 2002-2015 yılları arasında hiç uyuşturucuyla mücadele edilmedi mi?”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün (5 Ağustos) Yalova’da esnaf ziyaretlerinde bulundu ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Akşener, Yalova’da halka seslendi ve “Ben burada PKK’lıyım, Diyarbakır’da faili meçhulcüyüm. Ben hangisiyim kardeşim, karar verin yalancılar?” dedi.

Haber: Ali Macit, Ali Deniz Çakır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf gezilerine bugün (5 Ağustos) Yalova’da devam etti. Armutlu ve Termal ilçeleriyle Yalova’nın merkezinde esnaf ziyareti yapan Akşener, akşam saatlerine doğru da şehrin iş insanlarıyla buluştu.

Akşener’in Yalova’daki ilk durağı genellikle yazlık evlerin bulunduğu Armutlu oldu. Armutlu’da yollar, İYİ Parti bayraklarıyla donatıldı. Akşener’i burada çoğunluğu kadın olan vatandaşlar karşıladı. Akşener’e eski Anavatan Partisi Yalova Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da eşlik etti. 

Akşener, Armutlu’daki konuşmasında son günlerde gündemine aldığı Ankapark’a değindi. İYİ Parti Gençlik Kolları’nın hazırladığı “Dinozor” videosuna atıf yapan İYİ Parti lideri şöyle konuştu:

“Bugün bu ülkede bir harami düzen var. Bakın neler oluyor? Türk Telekom’dan aldılar, sizin cebinizden Hariri’nin cebine 24 milyar lirayı koydular. Ankapark yapmışlar, onu gezdim geçen gün. Ankapark’ta da tam 14 milyar lira harcamış, garibim dinozorlar böyle inliyor. 14 milyar lira. İkisini toplayın, sizin cebinizden çıktı. Düşünebiliyor musunuz çarpışan arabaların çarpışamadığı bir park var. Yeryüzünde bir numara. Bu 14 milyar lirayla 24 milyar lirayı topladığınızda kaç yapıyor 38 milyar lira, kimin cebinden çıktı sizin. Hastaneniz dışında kaç tane fabrika yapılırdı, kaç tane gence istihdam yaratılırdı, bütün KYK borçları affedilebilirdi, devlet tarafından ödenebilirdi. Mazot indirimi yapılabilirdi. Bu bir haram düzenidir, birlikte yıkacağız. Sandıkta bu muhteremlere göstereceğiz.”

Konuşmasının ardından esnaf dükkanlarını gezen Akşener’e bir genç kız uyuşturucu fiyatlarını sordu. Akşener, “AKP iktidarı 2002 yılında başladı değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakanımız mıydı? Evet, demek ki bütün o süre içinde katiyetle Sayın Süleyman Soylu iddiasına göre uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış” diye yanıt verdi.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Akşener’e yöneltilen bu soruyu “Bazı televizyon kanalları bize bazı kurgular yapıyor, bugün onlardan bir tanesini yaşadık. Genel başkanımıza soruyu soran vatandaşın bir televizyon kanalına videoyu verirken fotoğrafını görüyorsunuz. Kanıtlarla her şey ortada. Biz artık bu olayı vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz” sözleriyle değerlendirdi. Dikbayır sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Soylu 15 Temmuz’dan sonra uyuşturucuyla mücadeleye başladıklarını söyledi ama AK Parti 2002’den beri bu ülkeyi yönetiyor. 2002-2015 yılları arasında bu memlekette hiç uyuşturucuyla mücadele edilmedi mi? Peki bu insanlar uyuşturucuyla mücadele etmediyse çocuklarımızın zehirlenmesine ortak olmadılar mı? Ben de bu soruları sorarım.”

Cumhurbaşkanı adaylığı konusuna da değinen Dikbayır, “Adayın konuşulmasından rahatsız değiliz ama bu tartışmayı gereksiz görüyoruz. Seçime üç yıl varken de aday konuşuluyordu bugün yine aday konuşuluyor. Biz adayı değil sistemi konuşmak istiyoruz. Her akşam televizyonlarda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının konuşulmasına ne gerek var? Bu konuşulduğu zaman vatandaşın sorunu konuşulmuyor. Bizim sorunumuz kişilerle değil sistemle. Bu sistem bu ülkeye iyi gelmiyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığını parti olarak da konuşmadık bu konu henüz altılı masada da konuşulmadı. Konuşulan tek konu sistem değişikliği. Zaten zamanı gelince adayın kim olduğunu öğreneceksiniz” diye konuştu.

Akşener, Armutlu ziyareti boyunca esnaflarla görüşmeyi sürdürdü. Bir vatadandaş, Akşener’den yardım isteyerek 20 senedir AKP için çalıştığını ve kızlarının atanamama sorunundan dolayı AKP’ye bir daha oy vermeyeceğini belirtti. Bir başka vatandaş da Akşener’e “Vatan hainlerinden hesap sormazsanız iki elim yakanızda olacak” dedi. Son esnaf ziyaretinin ardından bir vatandaş Akşener’e beyaz güvercin hediye etti ve güvercini birlikte uçurdular. 

Akşener’in Yalova’daki ikinci durağı Termal ilçesi oldu. Akşener, hiç siftah yapamamış bir esnafla karşılaştıktan sonra dükkandan alışveriş yaptı. Termal’de kısa bir vakit geçirdikten sonra Akşener, Yalova’nın merkezine geçti.

Burada Akşener’i Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti ve Saadet Partisi il başkanları karşıladı. Kendini CHP’li seçmen olarak adlandıran çok sayıda kişi Akşener’i izlemeye geldi. Halka seslenen Akşener, “Ben burada PKK’lıyım, Diyarbakır’da faili meçhulcüyüm. Ben hangisiyim kardeşim, karar verin yalancılar?” çıkışı yaptı.

Esnaf ziyaretlerinin ana gündem maddesi ekonomiydi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, ekonominin son durumu Medyascope’a yorumladı. Yılmaz, artan döviz fiyatları hakkında şunları söyledi: Çok uzun bir süredir Merkez Bankası, doları bastırmaya çalışıyor. Yani dolar kurları piyasa kurallarına göre belirlenmiyor. Şirketlere ve bireylere baskı ortamı yaratarak, dolar satmaması ve talep etmemesi isteniyor. Ama bir taraftan da Merkez Bankası satıyor. Bu şartlar altında doların fiyatının uzun vadede artması kaçınılmaz. Dolar uzun vadede artacak. Şu anki ekonomi yönetimi ile doların tekrardan 10 liraya düşmesi mümkün değil.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.